El Cor Rock, Amy Winehouse, EWF i Mick Jagger, a la gala anual de la formació.

S’acosta desembré i és per tant el torn de la Grossband, aquest miracle de vent i metall que Jordi Barceló dirigeix des de fa tres lustres llargs i que ha convertit l’espectacle anual en l’obertura oficiosa del Nadal musical. Aquest any la cita és el 7 de novembre, com sempre al Prat Gran i amb un menú eminentment rocker. Per començar, els Rolling, que no necessiten cap motiu per tenir lloc en una nit com aquesta, però que compareixen pel 80è aniversari de Mick Jagger, immortal. No descartin que l’home agafi un vol i es planti en persona a Escaldes, altres ocurrències més marcianes ha tingut. També fa anys Stevie Wonder (80), un altre dels convidats a la vetllada, i el toc necròfil el posen aquest anys Fred White, bateria de Earth, Wind & Fire traspassat al gener i, Amy Winehouse, en el 10è aniversari de la seva mort. 

Per aixecar aquest viatge al bo i millor del funk i del rock de l’últim mig segle, la Grossband sha fet acompanyar com sempre per l’Andorra Big Band, que hi posa els metalls. Repeteix el Cor Rock, que ja no és d’Encamp, sinó d’Andorra, i s’afegeixen aquest any a la festa la cantant Fanny Pérez –la morena de Swing Girls, el multiinstrumentista Oriol Vilella, a qui la vocació rokera de la nit li va com anell al dit, i atenció, David Borràs, que a part de tocar el saxo amb la Grossband i de ballar amb l’Esbart de les Valls del Nord, debuta ara com a vocalista amb la papereta descomunal de posar veu a Satisfaction. I no ens descuidéssim de Líquid Dansa, amb un grapat de coreografies expressamenrt creades per a l’ocasió i que posaran moviment al llegendari September de EWF: moviment, que no veu, ha sigut impossible trobar un falset prou agut com per donar la rèplica als de Chicago.

Hi haurà sorpresa –algú deia que Julio Iglesias també n’ha fet aquest any 80!– perquè del que es tracta, diu Barceló, és d’aixecar un espectacle total, que vagi més enllà de la música, del cant i de la dansa. La recaptació, descomptades les despeses d’organització, es destinarà aquesta edició a la Creu Roja, i a poden córrer a reservar entrada: no veuran cada dia un muntatge amb una vintena de ballarins, quaranta músics i un centenar de veus. De fet, només ho veuran la nit de la Grossband. Aprofitin-ho.