Diari digital d'Andorra Bondia
Andorra, la Paperassa, les Puces, Jordi Rossell, Antic Rossell, la Rotonda, mercat, fira, paraires, llibres de vell, col·leccionisme, Conxita Marsol
Andorra, la Paperassa, les Puces, Jordi Rossell, Antic Rossell, la Rotonda, mercat, fira, paraires, llibres de vell, col·leccionisme, Conxita Marsol

La Paperassa, sense papers


Escrit per: 
A. L. / Foto: Màximus

“Ens donem tres dissabtes més, a veure si la cosa s’anima, per decidir si continuem o ho deixem.” Aquest és el prudent balanç que feia ahir Jordi Rossell, l’ànima d’Antic Rossell, després de l’ensopida estrena de la Paperassa a la nova ubicació al Valira, a la placeta entre el pont de la Poste i Mobles la Fàbrica. Més que ensopida, paupèrrima: amb prou feines va vendre quatre postals antigues a uns turistes allotjats als hotels veïns, i un llibre emparaulat a un client habitual. La desena part del que haurien sigut les vendes a la Rotonda en un dia fluixet com es veia venir que seria dissabte. I com ell, els altres tres heroics firaires que van plantar la parada al Valira: “Dels col·leccionistes que acostumaven a passar per la Rotonda no en va aparèixer ni la meitat.” Insisteix Rossell que és aviat per treure’n conclusions, però el cert –com deia amb la clarividència habitual Casi Arajol, un fix de la Paperassa– és que “per aquí només corren quatre turistes extraviats i la gent que surt a fer fúting pel passeig del Valira. L’únic bo és el sol”.

Doncs ni això, perquè fins i tot això és un problema afegit perquè, si finalment decideixen continuar al Valira, tres dels quatre paradistes habituals hauran de fer una primera inversió en una vela que protegeixi del sol un material per naturalesa sensible. Cosa que no passava a la Rotonda, on muntaven la parada a l’ombra de l’edifici de Crèdit Centre. I si les vendes són tan raquítiques com les de dissabte, és obvi que difícilment s’embarcaran a comprar una vela. Però de moment, prudència i paciència. De fet, el que els sap més greu és el silenci del Comú: l’única comunicació oficial és la carta del 22 de febrer amb què la cònsol els comunicava la suspensió provisional del mercat a la Rotonda. Sense explicacions, lamenta Rossell: “De fet, oficialment encara no sabem per què ens van fer fora de la Rotonda.”

Sembla que l’ocurrència va sortir de la conselleria de Promoció Econòmica, a instàncies de l’Associació de Comerciants, i amb la voluntat d’homogeneïtzar les parades. Però el cas és que el nou emplaçament va ser una proposta del conseller de Serveis Públics, Miquel Canturri, i fruit d’una conversa personal amb Rossell, que confiava que el dia de l’estrena visitaria el mercat per “formalitzar” la situació. Però no va ser així: ni Canturri ni cap altre representant del Comú van arribar-se al Valira. I vet aquí un símptoma més de la improvisació i la falta de mà esquerra amb què el Comú ha gestionat el cas: el fet pintoresc que la Paperassa obrís dissabte sense papers, amb l’autorització “de paraula” del conseller Canturri, cosa que no havia passat mai –diu Rossell– en els vuit anys de mercat a la Rotonda. Vuit anys per acabar, en fi, d’okupes a la via pública.

Andorra
la Paperassa
les Puces
Jordi Rossell
Antic Rossell
la Rotonda
mercat
fira
paraires
llibres de vell
col·leccionisme
Conxita Marsol
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic