Reivindicar les construccions de pedra seca i el seu llegat patrimonial, contribuir a la seva preservació, i donar a conèixer les tècniques i els mètodes de gestió i producció d’aquestes són alguns dels objectius de la quarta edició de la Setmana de la pedra seca, que se celebra del 24 de novembre al 3 de desembre. Durant aquesta s’han programat diverses activitats, entre les quals destaquen una conferència a càrrec del
Dr. Ermengol Gassiot o una caminada familiar per la Ruta del Ferro per descobrir les construccions de pedra seca que es troben en aquest recorregut.

Així, Andorra se suma a la celebració de la Setmana de la pedra seca, un esdeveniment que commemora l’aniversari de la declaració de la tècnica constructiva de la pedra seca com a patrimoni immaterial de la humanitat per part de la Unesco. A més, aquest any és especial perquè Andorra, juntament amb quatre països més (Irlanda, Àustria, Bèlgica i Luxemburg), ha presentat una candidatura d’ampliació d’aquest reconeixement per formar part de la inscripció a la Llista representativa del patrimoni cultural immaterial.

La celebració de la Setmana de la pedra seca és una iniciativa coordinada per l’Ajuntament de Torrebesses (Lleida) i l'Associació de Micropobles de Catalunya i en la qual Andorra participa per quart any consecutiu, amb la col·laboració del departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, i de l’Espai sociocultural Cal Pal.

Aquest esdeveniment complementa les nombroses accions que es duen a terme des de fa cinc anys en favor de la conservació i la salvaguarda del patrimoni de pedra seca al país. Actuacions que permeten fer visible i donar valor a aquest patrimoni, en particular des de la perspectiva del paisatge, les activitats tradicionals i la sostenibilitat i amb la col·laboració dels ciutadans i la societat civil.

Pel que fa a les activitats concretes, hi ha programat un concurs de fotografia, una caminada guiada per la Ruta del Ferro, la conferència “El passat de l’alta muntanya d’Ordino. Arqueologia i pedra seca”, a càrrec d'Ermengol Gassiot i una activitat a l'aire lliure sobre com dibuixar les llums i les ombres de la pedra seca.