Buhos és garantia d’èxit per a una festa major, en aquest cas la Festa del poble d’Encamp. Compleix amb els requisits principals: agrada a un públic de diverses edats i et garanteix diversió per engrescar el personal. I aquesta matinada, en un aparcament de Sant Miquel pràcticament ple, amb mig miler de persones, aproximadament, no va ser una excepció.

Després d’un sopar d’allò més lluït a la borda de l’Ossa (?), regat oportunament amb limoncello, segons va revelar el líder de la banda, Guillem Solé, en un dels seus nombrosos discursos entre cançó i cançó, l’arrencada del concert va ser apoteòsica, amb diversos temes encadenats l’un rere l’altre, amb alguns dels seus clàssics, com ara Barcelona s’il·lumina, que els presents van acompanyar amb les llumetes habituals del telèfon mòbil.

Si algun integrant del grup destaca per sobre de tot és precisament el vocalista, que amb aquest aire mig misteriós i proper a la vegada –cigarret en mà en més d’una ocasió– dona personalitat a una banda que també compta amb altres elements destacats, com és el cas del bateria, que es va marcar, per glòria seva i de la resta, una interpretació de pes en solitari.

Precisament Solé va cridar ben fort un “visca el Barça, visca Catalunya lliure i visca la gent que defensa la seva llengua”, amb l’aprovació dels incondicionals, que duien estelades i, aquest cop, banderes andorranes, a diferència del concert d’ara fa un any a la plaça de les Arcades d’Andorra la Vella, on les insígnies del país van brillar per la seva absència. Aquest cop, el vocalista fins i tot les va reclamar i van aparèixer. Segurament algú li havia fet veure que seria un gest d’agrair pels autòctons del lloc.

Ja a la recta final del concert, el grup de Calafell va tancar la festa amb un desplegament d’adaptacions d’alguns clàssics de la música, i d’altres de més populars, com és el cas de l’arxirepetit Un dia de partit a les grades del Camp Nou o de l’Estadi Nacional, que de seguida es va transformar en Un dia de concert, del Barça o l’FC Andorra a Buhos. Fins a la propera.