L’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell celebra el quart de segle: va obrir l’octubre del 1998 amb 80 alumnes i 8 professors. Actualment, l’escola, juntament amb el Conservatori de Música dels Pirineus, entre d’altres projectes, compta amb més de 500 alumnes de totes les edats. Durant aquests vint-i-cinc anys han passat prop de 2.000 alumnes, amb una evolució “important” del nombre d’alumnat matriculat i de professorat.
Durant aquest curs 2023-24 el centre anirà celebrant diferents activitats musicals, en una programació que es clourà a final de curs amb un concert de tots els cors acompanyats per orquestra i combo sota el títol Festa Major, 25è aniversari. Així ho van explicar l’alcalde de la Seu, Joan Barrera, la directora de l’escola de música, Sonia Lanau, i la regidora d’Educació de l’Ajuntament urgellenc, Christina Moreno. 
A les intervencions, una menció especial per a Anna Martí, regidora de Cultura i Educació de l’Ajuntament de la Seu en aquells anys, “pel seu esforç perquè l’Escola Municipal de Música fos una realitat”. L’escola es va convertir en centre educatiu autoritzat pel departament d’Educació de la Generalitat el canvi d’ubicació, passant d’un local municipal situat al carrer Major, al centre cultural Les Monges, l’any 2004, així com a esdevenir membre de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM). 
“Un altre gran salt en l’educació musical va ser la creació del Conservatori de Música dels Pirineus, amb Albert Batalla com a alcalde, que conjuntament amb els Ajuntaments de Berga i Puigcerdà, es va poder va aconseguir oferir estudis de Grau Professional des del curs 2015-16”, va remarcar Barrera, per a qui “aquests 25 anys, han estat 25 anys de formació i de difusió de la cultura musical no només a la nostra ciutat, sinó també al territori, sent l’únic conservatori de tot Catalunya que compta amb tres seus”. 
Coincidint amb aquesta efemèride, l’alcalde  de la Seu va anunciar que a partir del pròxim mes de gener, totes les persones que resideixin a la comarca de l’Alt Urgell podran demanar les bonificacions per família nombroses, monoparental o per tenir germans o matriculats als espais artístics municipals i a la mateixa escola de música.
Lanau va avançar que el programa de concerts que oferirà aquest centre d’educació musical al llarg de l’actual curs “va més enllà de la nostra ciutat, amb actuacions a la Catalunya Central, a través de l’ACEM, a Organyà i a Andorra la Vella”. 
A curt termini, els dies 20 i 21 de gener, el cor del Conservatori de Música dels Pirineus i de les Escoles de Música de la Seu, Berga i Puigcerdà duran a terme el projecte coral. Enguany la direcció anirà a càrrec del prestigiós director basc de cors, Basilio Astúlez. Oferiran també un concert el mateix 21 de gener a la sala Sant Domènec en el marc de les festes de la Germandat de Sant Sebastià.

Projecte simfònic 
Un altre gran projecte en el qual participen els quatre centres és el Projecte Simfònic, en el qual enguany se suma l’Institut de Música d’Andorra la Vella, sent així un total de cinc centres d’educació musical del Pirineu que s’uniran per interpretar un repertori orquestral sota la direcció d’Oleguer Aymamí. Els concerts tindran lloc al Teatre Casino de Puigcerdà i al Centre de Congressos d’Andorra la Vella els dies 4 i 5 de maig, respectivament.