Diari digital d'Andorra Bondia

Unanimitat al Consell Assessor sobre la reforma de la llei de Patrimoni


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

El Consell Assessor del Patrimoni continua amb les feines iniciades per analitzar un tema clau en la gestió patrimonial com és la modernització del marc legal vigent. Durant la legislatura passada, l'òrgan consultiu va encetar una reflexió sobre la modificació de la Llei 15/2014 de la Llei 9/2003 del patrimoni
cultural, per tal d’enfortir els preceptes de protecció de tots els elements patrimonials del país. En el si del consell hi ha una posició unànime sobre la urgència de treballar en un marc legal que garanteixi la gestió i la protecció del patrimoni cultural des d’una perspectiva més contemporània que doni resposta a les necessitats actuals, segons el comunicat del ministeri.

Una altra part rellevant de la sessió de treball s’ha dedicat a analitzar les propostes de lleis d’Arxius i de Dipòsit legal i d’articulat legal per a la salvaguarda del patrimoni cultural immaterial. Les propostes han estat presentades pels tècnics especialistes del Departament de Patrimoni cultural.
Finalment, s’han tractat dos projectes estratègics com són la reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d’Enclar i la intervenció arqueològica a la farga del Madriu, a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, que, a partir del setembre, centraran una part substancial de l’activitat del Departament de Patrimoni Cultural.

consell
assessor
Patrimoni
unanimitat
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic