Diari digital d'Andorra Bondia
7 d’agost del 1939: el síndic Cairat, en l’al·locució inaugural de Radio Andorra.
7 d’agost del 1939: el síndic Cairat, en l’al·locució inaugural de Radio Andorra.

Velles Cases ja prepara el 80è aniversari de Radio Andorra


Escrit per: 
A. L. / Foto: Arxiu família Cairat

El programa de la jornada inclourà conferències, exposicions i visita a l’emissora.

La data és un pelet complicada, perquè el 7 d’agost la gent normal és de vacances. Però l’ocasió s’ho val: Velles Cases s’ha proposat celebrar el 80è aniversari de Radio Andorra coincidint amb la inauguració oficial i l’inici de les emissions. I fer-ho, a més, convidant els speakers, speakerines, tècnics, directius i també administratives supervivents a les jornades que tindran lloc al voltant d’aquesta data –el 7 d’agost s’escau aquest any en dimecres– molt probablement amb epicentre a Encamp, com sembla lògic si tenim en compte que l’històric edifici de Radio Andorra es va aixecar al roc del Pui, i que és en aquesta parròquia on no per casualitat es va ubicar la seva gran rival, Sud Radio, quan el maig del 1964 va començar les emissions des de la monumental estació del pic Negre.

Velles Cases ja ha contactat amb el Comú, que sembla disposat a col·laborar en l’efemèride, i la junta de l’entitat va decidir ahir tirar endavant una ocurrència visionària però que pot tornar a col·locar de nou Andorra, i ni que sigui per uns dies, en el centre de l’univers hertzià. L’esbós del programa amb què treballa inclou conferències a càrrec dels historiadors que s’han preocupat per Radio Andorra –Xus Lluelles, Sylvain Athiel, Jean-Marc Printz–, i taules rodones amb veterans de l’emissora. El ball de noms ja ha començat, però un dels que el president de Velles Cases, Claude Benet, considera imprescindible és el de Lydia Linares, la locutora de El concierto de los radioyentes –espai estrella de l’època daurada de l’estació, als anys 50– i que va enregistrar la sintonia “Aquí Radio Andorra, emisora del Principado de Andorra”. Hi haurà també una exposició de fotografies, a partir de la col·lecció oceànica que ha reunit Miquel Sánchez Baños, visites a les instal·lacions del roc del Pui i del pic Negre –perquè la intenció és que l’efemèride serveixi per reivindicar i difondre tot el llegat radiofònic, no només el de Radio Andorra– i una singular proposta de Christian Milling, enginyer alemany que s’ha ofert –diu Benet– a fer reviure per un dia Radio Andorra emetent-ne la sintonia i els jingles.

Tot això és encara al calaix de les bones intencions. Es tracta de donar a conèixer un patrimoni únic –“Perquè per patrimoni no hem d’entendre només el romànic”, insisteix Benet– i que ens singularitza, i des de Velles Cases són molt conscients que caldrà la complicitat de particulars, entitats i institucions per aixecar una iniciativa sense precedents i que combina a part història, memòria, difusió i –òbviament– patrimoni.

Andorra
Encamp
Radio Andorra
Velles Cases
Claude
Benet
Merino
Linares
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic