Diari digital d'Andorra Bondia
La presentació del programa de dinamització turística emmarcat en el Piroslife.
La presentació del programa de dinamització turística emmarcat en el Piroslife.

29 empreses oferiran 47 activitats turístiques vinculades amb la natura


Escrit per: 
Agències

Un dels trets diferenciadors de les muntanyes del Pallars Sobirà és la presència de l’os bru. Ara, la Generalitat, a través del projecte Piroslife i el Consorci de Turisme Valls d’Àneu estan tirant endavant un projecte per posar-lo en valor i aprofitar-lo com a dinamitzador turístic i econòmic. Des de fa més d’un any una empresa especialitzada ha analitzat el sector i les seves potencialitats, i s’han creat un total de 47 experiències vinculades amb la natura i la fauna del Pallars. Aquests productes, on l’os tindrà un paper protagonista, els comercialitzaran 29 empreses de les Valls d’Àneu, Vall de Cardós i de la Vall Ferrera.

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, va explicar que aquest projecte persegueix que “el Pallars es converteixi en un focus de turisme de fauna i de natura”. Miralles va afirmar que “seria absurd que un territori que té coses úniques no se n’aprofités”. També ha dit que la fauna i la natura “són els grans desconeguts” i que moltes vegades la gent no sap on buscar aquestes experiències. Aquest projecte vol ajudar a crear productes turístics i a comercialitzar-los; uns dèficits que les valls d’Àneu, Vall Cardós i Vall Ferrera tenen actualment.

Aquestes activitats han de servir per afavorir la promoció de la zona on viuen els ossos com un hàbitat natural ben conservat i amb gran atractiu turístic i ambiental. Totes les experiències que s’han creat destaquen per tindre com a referent essencial el paisatge. Tots els productes i experiències que s’han creat milloren la percepció dels residents sobre la reintroducció de noves espècies de fauna, en especial l’os bru, i donen un valor afegit i una singularitat a aquest entorn.

La creació d’aquests productes de turisme responsable ha de beneficiar els professionals i els empresaris del sector, i ha de revertir finalment en un millor benestar i una millor qualitat de vida dels habitants de la zona. Entre les activitats proposades hi ha, entre altres, caminades per observar la fauna de la zona, per conèixer el rastre de l’os, el cant dels ocells o el món de les papallones.

empreses
oferi
activitats
turístiques
natura
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic