Diari digital d'Andorra Bondia
Tan sols una de cada tres empreses considera la formació com un factor estratègic i té un pla de formació continuada.
Tan sols una de cada tres empreses considera la formació com un factor estratègic i té un pla de formació continuada.

620 persones participen als cursos de la Cambra el primer semestre


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Un total de 620 persones van participar en els 42 cursos que va organitzar la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis durant el primer semestre d’aquest any. Així ho va fer públic l’entitat ahir en un comunicat. Les formacions programades per la Cambra tenen el doble objectiu d’ajudar a incrementar la competitivitat empresarial i incrementar la capacitació els treballadors. Els destinataris d’aquests cursos són sobretot “personal de base de les empreses i autònoms”, seguit de personal tècnic, directiu i administratiu. BancSabadell d’Andorra és el patrocinador del programa formatiu de la Cambra, la qual cosa permet que els tallers i cursos oferts siguin més econòmics.

L’entitat insisteix a demanar al Govern que estudïi l’aplicació de deduccions de l’impost de societats per afavorir que les empreses promoguin programes de formació continuada. Es tracta d’una petició que ja va manifestar el passat mes de setembre, durant la presentació del seu informe econòmic mensual. 
Pel que fa a les dades del 2018, només un 53% de les empreses consultades van dedicar recursos a la formació, segons els resultats de l’enquesta de la Cambra sobre aquesta qüestió. L’entitat assegura que és una dada que està molt lluny dels índexs que presenten altres països europeus, com ara el 93% de Suècia, el 86% d’Espanya o el 79% de França. La formació continuada creix a mesura que l’empresa és més gran, segons l’informe de la Cambra. Així, el 100% de les empreses amb més de 100 treballadors i el 80% de les que tenen entre 11 i 100 treballadors van portar a terme activitats formatives al llarg del 2018. En canvi, només ho van fer un 40,1% de les microempreses (d’un a cinc treballadors) i un 58,8% de les petites empreses (de sis a deu empleats).
El motiu principal pel qual les empreses no van programar cap formació l’any passat va ser que consideren que la formació inicial del treballador és suficient per desenvolupar la seva feina (38,5%); la segona raó més aportada és que el personal no té temps (23,7%); la tercera, que ja en va fer en períodes anteriors (21,8%); i la quarta, que no pot finançar-la (17,9%). Altres raons assenyalades són el nivell baix d’activitat i la manca d’estabilitat de la plantilla, un factor més destacat en el sector hoteler i el comerç minorista. Així les coses, tan sols prop d’un terç de les empreses consultades considera la formació continuada com una factor estratègic de la seva política empresarial i disposa d’un pla de formació.
La Cambra anuncia que durant els mesos de novembre i desembre té previstes fins a onze formacions i recorda que també ofereix cursos en línia i programa cursos a mida. 

620 persone
cursos
cambra
primer semestre
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic