Les subvencions d'Andorra Business inclouen en aquesta edició 2024 més serveis subvencionables amb "l'objectiu de potenciar la sostenibilitat i els plans d'igualtat empresarial, a més de la internacionalització, la innovació i l'optimització dels negocis". Així ho ha explicat la directora d'Andorra Business, Judit Hidalgo, que ha fet una crida als empresaris a aprofitar aquestes subvencions i també ha recordat que en els darrers sis anys l'entitat ha destinat prop d'un milió d'euros en subvencions de les quals han pogut gaudir prop de 300 empreses del país.

Els empresaris interessats en el programa ja poden presentar les seves sol·licituds. En aquesta setena edició d'aquesta convocatòria adreçada a la petita i mitjana empresa andorrana, l'entitat destina una partida de 180.000 euros i l'import màxim que s'atorgarà serà el 80% del cost dels serveis contractats fins a arribar a un límit de 6.000 euros per beneficiari. 

El 85% del pressupost es destinarà a l'atorgament de subvencions a beneficiaris amb una facturació inferior a 350.000 euros, mentre que el 15% restant serà per a beneficiaris amb una facturació d'entre 350.000 i 3 milions d'euros.

En aquesta edició, hi haurà dues convocatòries. La primera que està oberta fins al 14 de juny i una segona convocatòria que s'obrirà el 2 d'octubre del 2024, si encara queda una partida de diners disponible.

Una trentena d'empreses del país es van beneficiar de les subvencions del 2023

Andorra Business va destinar més de 120.000 euros l'any 2023, en dues convocatòries a la primavera i a la tardor, per a projectes empresarials del país dels que es van beneficiar una trentena d'empreses. Les principals dotacions es van utilitzar per poder participar en fires internacionals, i per a la captació de nous clients i distribuïdors. I els sectors més reclamats van ser els que tenien relació amb la informàtica i les telecomunicacions (IT), la salut i el benestar, i els esports electrònics.

Els usuaris dels serveis i programes que ofereix Andorra Business els valoren amb un excel·lent

Les enquestes de satisfacció que elabora Andorra Business als usuaris i participants dels seus serveis mostren que la valoració dels programes realitzats l'any passat van obtenir una puntuació de 9 sobre 10. A més, el 94% asseguren haver millorat el seu negoci gràcies als coneixements adquirits i també valoren amb un 9 sobre 10 la professionalitat de tot l'equip de l'entitat. Una altra de les conclusions de l'informe mostra com el 96% recomanaria la tasca que es fa des d'Andorra Business i té la intenció d'assistir als futurs esdeveniments.

En aquest sentit, Hidalgo ha assenyalat que "estem molt satisfets per l'acceptació dels nostres programes i serveis que no només tenen l'objectiu d'impulsar els negocis sinó que també volen potenciar el creixement econòmic del país. Paral·lelament, volem agrair la confiança dels empresaris i emprenedors respecte a la feina que fem". L'any 2023 l'entitat va gestionar més de 600 projectes andorrans i d'inversió estrangera.