Diari digital d'Andorra Bondia
Andorra Telecom preveu una inversió de 133 milions en els propers 4 anys
Andorra Telecom preveu una inversió de 133 milions en els propers 4 anys

Andorra Telecom preveu una inversió de 133 milions en els propers 4 anys


Escrit per: 
M.S./Foto: Andorra Telecom

Amb la voluntat de donar continuïtat a les necessitats d’evolució tecnològica i reforçar i millorar la fiabilitat i eficiència del servei, Andorra Telecom preveu portar a terme una inversió de fins a 133 milions d’euros en els propers quatre anys. 
Així consta si més no en la memòria explicativa i les bases del programa d’actuació que acompanyen el pressupost de la societat pública per a l’exercici 2018, any en què els comptes s’eleven fins als 112,7 milions d’euros, finançats amb recursos propis en la seva totalitat, el 82% dels quals procedents dels recursos corrents que es generaran en el mateix exercici, i els 20 milions restants corresponents a romanents de tresoreria d’anys anteriors.
D’aquesta manera, la companyia preveu invertir 31,4 milions d’euros el 2018, fins a 43,1 milions l’any següent, 32,6 l’exercici 2020 i, finalment, 25,7 milions d’euros més de cara al 2021. Al marge del projecte de l’edifici The Cloud, que s’emporta fins a 36,7 d’aquests 133 milions d’euros previstos, 8,2 ja a càrrec del pressupost de l’any vinent, aquestes quantitats es destinaran a l’augment de la capacitat de la xarxa mòbil per afrontar el creixement que s’espera del tràfic; a la renovació d’equipaments xarxa IP i augment d’accessos i velocitat de la xarxa de fibra òptica i a la virtualització de xarxes.
En aquest període de quatre anys, la companyia preveu també invertir en la renovació de plataformes IPTV i en un nou servei de gravació al núvol; en noves canalitzacions per assegurar la redundància de xarxa i avançar en el soterrament de línies aèries; en la reforma i millora d’instal·lacions elèctriques i de climatització, així com en la plataforma i serveis d’Internet de les coses i en l’ampliació de la xarxa wifi.
Concretament, de cara a l’any vinent, Andorra Telecom preveu invertir 23,2 milions d’euros  –sense tenir en compte la dotació del projecte The Cloud–, una quantitat que suposa el 27% de la xifra de negoci de la companyia, un percentatge que la societat pública considera “notable”, ja que se situa molt per sobre de la mitjana d’inversió del sector de les telecomunicacions que oscil·la entre el 12% i el 15% dels ingressos.
Entre les inversions per al 2018, destaca la partida de 6,1 milions d’euros en telefonia i serveis convergents, especialment per fer front a l’augment de capacitat i cobertura pel creixement de tràfic de la xarxa mòbil, així com per la implementació de noves funcionalitats.
També es preveu una dotació de 4,4 milions d’euros per a l’evolució i implementació dels nous serveis en les plataformes de suport i operació del negoci i la virtualització dels entorns, així com una partida de 4,3 milions d’euros per a inversions en accés a Internet, connectivitat i seguretat operativa. 
A més, la companyia, reserva 3,7 milions d’euros per a la construcció de canalitzacions en col·laboració i el desplegament de fibra òptica, dota amb 2,4 milions l’àrea de Media i Continguts per a la renovació i millora de la plataforma de televisió per fibra òptica amb la incorporació de noves funcions, com el servei d’enregistrament al núvol, i preveu, finalment, invertir 1,4 milions d’euros en la millora de les instal•lacions d’energia i climatització dels edificis.

Baixa la xifra de negoci
D’altra banda, Andorra Telecom preveu que la xifra de negoci del 2018 se situï en els 85,7 milions d’euros, fet que suposa una disminució de 6,9 milions respecte a les previsions revisades per aquest exercici 2017. Bona part d’aquesta caiguda (6,6 milions) correspon a la baixada dels ingressos per interconnexió de roaming, que després de la caiguda prevista per al 2017 (al voltant de 13 milions d’euros) disminuirien 6,6 milions més l’any vinent.
Pel que fa a les despeses de personal, ascendiran a 14,9 milions d’euros, un 2,3% més que el 2017, un increment que la companyia atribueix a l’aplicació de l’IPC als salaris i a la contractació de nou personal per cobrir les necessitats derivades dels projectes de diversificació.

1,4 milions del Som Cloud i els serveis de seguretat

Andorra Telecom confia que el 2018 serveixi per consolidar algunes de les iniciatives de diversificació que s’han posat en marxa, com podria ser el projecte Som Cloud, el primer núvol de dades de vocació nacional, i la comercialització de diferents serveis i productes de seguretat, que haurien d’aportar a les arques de la companyia 1,4 milions d’euros.
També es confia en la bona evolució i creixement del contact center Espic, que en el seu segon any de funcionament facturarà 1,5 milions d’euros i assolirà uns beneficis de 300.000 euros. De cara a finals del 2018 s’espera que arribi als 100 treballadors.

Andorra Telecom
inversió
133 milions
4 anys
propers
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic