Diari digital d'Andorra Bondia
Les primeres sessions de treball conjuntes ja s’han iniciat per analitzar els fluxos urbans a Andorra.
Les primeres sessions de treball conjuntes ja s’han iniciat per analitzar els fluxos urbans a Andorra.

Carto treballarà amb Andorra en projectes de turisme i mobilitat


Escrit per: 
Redacció/Foto: Actua

Actua Innovació ha establert un acord de col·laboració amb Carto, una de les millors empreses del món en anàlisi i visualització de dades espacials, que permetrà, mitjançant múltiples fonts de dades, sumar-se al projecte que estudia el comportament dels turistes a Andorra. Atreta pel potencial del país en aquest àmbit, pels projectes ja engegats i per la facilitat de disposar de dades, l’empresa ha escollit el Principat per fer aquests tipus de projectes conjuntament amb l’equip local que proporcionaran eines (clústers espacials, trajectòries més freqüents, segmentació de perfils, correlacions entre diversos punts d’interès,...) per identificar informació de gran valor per als diferents organismes del sector.

L’acord és una col·laboració a tres bandes entre Actua, Carto i el MIT City Science Group amb l’objectiu de realitzar un projecte entorn del sector del turisme amb dades molt més precises i mètriques de gran interès per als diferents organismes del sector. Fins al moment existien pocs mecanismes per controlar i monitorar el sector del turisme i s’utilitzaven sistemes tradicionals, com les enquestes, per analitzar un sector de gran repercussió econòmica per al país. El director d’Actua Innovació, Marc Pons, ha destacat que “sumem a l’estratègia d’esdevenir un Living Lab un partner punter i de renom internacional pel que fa a l’analítica de dades” i ha explicat que l’acord “aportarà un impuls més en la línia ja engegada d’analítica de dades per donar suport a l’administració pública i el teixit empresarial”. Per la seva banda, el director de vendes de Carto, Jaime de Mora, ha assenyalat que “formar part d’aquest tipus de programes posiciona Andorra com a líder mundial en la creació de polítiques basades en dades que també donen suport a la seva indústria turística de primer nivell”.
En la mateixa línia, el director del City Science Group del Massachusetts Institute of Technology (MIT), Kent Larson, ha recordat que “a Andorra tenim accés a unes dades a escala nacional sense precedents. Podem explorar solucions i extremar els problemes de la societat, des del canvi climàtic al transport, que a la vegada podem extrapolar a escala mundial”. Larson també ha valorat del país “les facilitats de l’Administració per ajustar-se ràpidament a les prioritats i establir polítiques públiques”. 

Carto
treballar
Andorra
projectes
turisme
mobilitat
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic