Diari digital d'Andorra Bondia

Crèdit Andorrà es manté i Andbanc baixa en el rànquing dels mil primers bancs del món


Escrit per: 
Agències

El Top 1000 que cada any elabora la revista The Banker sobre la fortalesa financera de les institucions bancàries de tot el món situa Crèdit Andorrà a la posició 562 i Andbanc a la 859.

Això significa que, segons la revista de grup editor del Financial Times, Crèdit Andorrà manté el mateix lloc respecte el rànquing de l'any passat, mentre que Andbanc baixa més de 150 posicions, ja que en l'edició anterior The Banker l'havia situada en el lloc 704.

Dues institucions del país estan situades entre els 1000 primers bancs del món en funció de la seva capitalització segons les xifres del 2009: Crèdit Andorrà i Andbanc. Així ho reflecteix la revista The Banker en el Top 1000 publicat el passat mes de juliol i que cada any elabora la revista del grup editorial del Financial Times.

Crèdit Andorrà manté la mateixa posició que l'any passat, la 562 -al mateix nivell que el New York Private Bank & Trust Corporation dels EUA, la Banque Cantonale de Genève o la Confederación Española de Cajas de Ahorros-; mentre que Andbanc perd més d'un centenar de posicions situant-se en la número 859 -al mateix nivell que la Dickinson Financial Corporation dels EUA, la Banque International de Tunisia o l'AOL de Tailandia-.

The Banker elabora aquest rànquing en funció de la capitalització -els fons propis- dels bancs i és un dels més valorats internacionalment perquè avalua la fortalesa financera de les institucions i, per tant, la seva solvència.

En un comunicat de premsa enviat per Crèdit Andorrà, aquest es felicita pel rànquing obtingut ja que 'certifica la solidesa i solvència del banc, malgrat la difícil situació econòmica internacional que afecta la majoria d'institucions financeres'.

L'estudi de The Banker compara els recursos propis d'un banc (accions ordinàries, reserves, accions preferents) amb els actius ponderats per risc,-el que s'anomena ràtio TIER 1, d'acord amb els estàndards internacionals de Basilea. Des de Crèdit Andorrà es valora 'molt positivament' que l'entitat tingui una ràtio TIER 1 del 19,61% quan a Europa i als Estats Units està fixada en un 6% com la ràtio mínima perquè les entitats financeres aprovin en el que s'anomena l'Stress Test, és a dir, la capacitat de resistència davant els escenaris molt negatius. Crèdit Andorrà assegura que la ràtio obtinguda 'supera àmpliament els bancs més importants a nivell europeu i els americans'.

La revista també edita un rànquing per països. En el cas d'Andorra inclou tres entitats. Crèdit Andorrà se situa, novament, en primera posició; BIBM -que no apareix en el Top1000- en la segona; i Andbanc en la tercera. En aquest rànquing es pot veure la ràtio de solvència de cada entitat, és a dir, el coeficient que mesura la capacitat d'un banc per respondre a les seves obligacions a curt i llarg termini. Crèdit té una ràtio de solvència del 23,45%, BIBM 21,17% i Andbanc del 20,2%

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic