Diari digital d'Andorra Bondia
Façana de la seu central de Crèdit Andorrà.
Façana de la seu central de Crèdit Andorrà.

Crèdit Andorrà integra Caser Seguros en el negoci assegurador de vida del grup financer


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

Crèdit Andorrà i Caser Seguros han arribat a un acord pel qual la companyia espanyola entra a formar part del negoci assegurador de la vida del grup financer a Andorra. L'acord és una aliança que té com a objectius impulsar el negoci assegurador, el creixement i la generació de valor afegit per als clients. El projecte conjunt permetrà fer front amb competitivitat als reptes del sector a llarg termini. Tot i això, en un entorn marcat pel procés de transformació globals dels sectors financer i assegurador, i per reptes importants com les noves normatives reguladores europees Basilea III i Solvència II per a entitats asseguradores, així com la llei d'ordenació i supervisió d'assegurances i reassegurances d'Andorra, que adapta la regulació del sector als estàndards europeus i internacionals.

El conseller executiu i director general del Grup Financer Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, ha explicat que "el negoci assegurador és i continuarà sent un pilar estratègic per al grup, ja que les assegurances són una activitat complementària a la naturalesa del negoci bancari. Aquest acord ens permetrà desenvolupar un projecte conjunt entre dues companyies de referència, en què sumarem capacitats i talent per garantir i liderar el creixement futur".

Per la seva banda, el director general de Caser Seguros, Ignacio Eyriès, ha destacat, d'una banda, les capacitats i el coneixement de l'asseguradora en la distribució bancasseguradora i, de l'altra, la diversificació i la innovació de la seva proposta en la banca vida. "És, a més, el primer acord que signem a Andorra, on esperem intensificar la nostra activitat", ha afegit.

Arran d'aquest acord, Crèdit Andorrà tindrà el 49% del capital de CA Vida Assegurances i Caser Seguros serà el titular del 51%. D'altra banda, Crèdit Andorrà mantindrà el 100% del capital de Crèdit Assegurances (vida estalvi, plans de jubilació i pensions).

L'operació està pendent d'obtenir les autoritzacions dels respectius supervisors, què són la direcció general d'Assegurances i Fons de Pensions i l'Autoritat Financera Andorrana (AFA).

Crèdit Assegurances

Fruit d'aquest acord, la cartera de Crèdit Assegurances, companyia líder a Andorra en assegurances de vida, se segrega en dues noves companyies. D'una banda, Crèdit Assegurances per a plans d'estalvi i pensions, participada al 100% per Crèdit Andorrà. De l'altra, CA Vida Assegurances, participada per Caser Seguros i Crèdit Andorrà.

CA Vida Assegurances serà una companyia especialitzada en vida i risc. Per la seva banda, Crèdit Assegurances focalitzarà l'activitat en els productes de vida estalvi, plans de jubilació i plans de pensions. Es mantindran sense canvis l'oferta de productes i serveis, l'estructura comercial a través de les oficines de Crèdit Andorrà, l'oficina asseguradora i les corredories.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic