Diari digital d'Andorra Bondia
El punt de control fronterer del riu Runer.
El punt de control fronterer del riu Runer.

Creix el valor de les importacions i exportacions al mes de novembre


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

Els preus de les importacions han experimentat al mes de novembre una variació positiva del 0,3% en relació amb l’any anterior. Si es comparen les dades amb el mes anterior, els preus de les importacions decreixen un 3,3%, segons les dades fetes públiques aquest dilluns per Estadística. Cal destacar, també, que els preus de les exportacions, han experimentat una variació positiva del 13,3% en relació amb l’any anterior. Respecte al mes anterior, l'increment se situa en el 4,7%.

Si s’analitzen les importacions per grups d’utilització, els preus dels béns de consum han tingut una variació positiva del 3,1%. En el mateix període, els preus dels béns de capital han crescut un 26,8% i els bens intermedis han caigut un 10,1%. Respecte al mes anterior, s’observa una variació positiva en el preus dels béns de capital amb una variació de 7,8% i els béns intermedis amb un increment del 0,6%. Per la seva banda, els béns de consum han experimentat una caiguda del 5,5%.

Quant a l’evolució dels preus de les importacions al mes de novembre, segons la classificació unificada del comerç internacional (CUCI), la majoria de productes tenen variacions percentuals positives en els seus preus. Dins d’aquesta classificació destaquen les partides d'olis, greixos i ceres, d’origen animal i vegetal (amb un augment del 25,4%); maquinària i equips de transports (6,5%), i articles manufacturats classificats principalment segons la primera matèria (un 5,9%). Per la part negativa, destaca la partida combustibles, lubricants minerals i productes similars, amb una caiguda del 25,7%.

Pel que fa al preu de les importacions agrupades per zones geogràfiques, és a dir, segons el país o agrupació geogràfica d’on provenen els productes, cal destacar que la majoria presenten una tendència positiva respecte al mateix període de l’any anterior. Durant el novembre de l’any passat el preu de les importacions originàries d’Espanya cauen un 0,6%, de França decreixen un 1,4%, de la resta de la Unió Europea i Regne Unit creixen un 1,9%; quant a la resta del món, augmenten un 9,3%. I si ho comparem amb el passat mes d’octubre tots els preus tenen variacions positives, on destaca la pujada dels preus dels productes provinents de la resta del món amb un increment del 14,2%.

valor
importacions
exportacions
estadística

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte