Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern aprova una quota general de 88 autoritzacions de residència i treball


Escrit per: 
Agències


El Govern ha aprovat una quota general de 88 autoritzacions de residència i treball i d'autoritzacions de treball fronterer. Així s'ha publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.

El decret especifica que el Govern continua prioritzant la contractació dels treballadors andorrans o residents al país, donada la conjuntura econòmica del país. Per aquest motiu ha decidit obrir una quota reduïda i per un període curt de temps, ja que finalitza el 31 de gener del 2010. De tota manera el Govern ha puntualitzat, que tot i incentivar la contractació dins el mercat interior amb l'aprovació de quotes reduïdes, no es tanca el mercat laboral a la contractació estrangera en aquells àmbits en què el país no pot cobrir la demanda. Aquest reglament entra en vigor a partir d'aquest dimecres.

El nombre global d’autoritzacions de residència i treball o d’autoritzacions de treball de fronterer que es poden lliurar en el marc d’aquesta quota és de 88. Aquest nombre pot augmentar com a màxim un 30%, però sempre atenent les demandes i les ofertes del Servei d’Immigració.

El nombre global d’autoritzacions fixat a l’apartat anterior es reparteix de la forma següent: 12 autoritzacions per a l’ocupació professional de personal directiu de les empreses i de les Administracions públiques ; 15 per a l’ocupació professional de tècnics i professionals científics i intel·lectuals; 15 autoritzacions per a l’ocupació professional de delineants i dissenyadors tècnics, tècnics en ciències físiques, químiques, enginyeria i informàtica, tècnics d’equips òptics i electrònics, professionals de la navegació marítima i aeronàutica, tècnics en edificació, seguretat en el treball i control de qualitat, de tècnics en ciències naturals i en sanitat, tècnics en educació infantil, instructors de vol, navegació i conducció de vehicles, esportistes i professionals similars; 8 de recepcionista d’hotel; 30 autoritzacions per a l’ocupació professional de treballadors de serveis de restauració, cuiners i altres preparadors de menjars; i 8 autoritzacions per a l’ocupació professional de treballadors de serveis personals.
 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic