Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern posa en marxa una campanya de conservació dels arxius empresarials


Escrit per: 
Redacció

El Govern, a través del ministeri d’Educació en col·laboració amb la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) i l’Arxiu Nacional, ha llançat una campanya de sensibilització per a la conservació dels arxius d’empresa sota el títol de La vostra empresa és el present, els vostres arxius són el futur.

Segons ha explicat el ministre de Cultura, Albert Esteve, aquesta campanya consisteix a “oferir a les empreses recomanacions per a una conservació correcta de la documentació”. D’aquesta manera, es volen centrar en què cal conservar i com es vol fer.
El projecte neix de les inquietuds dels tècnics de l’Arxiu Nacional, que rebien peticions diàries de les empreses sobre aquesta qüestió, i és per aquest motiu que s’ha engegat aquesta campanya dirigida a les empreses del país que estiguin interessades a saber quina documentació cal conservar, per què, durant quin termini i com. “Així es contribuirà a curt, mitjà i llarg termini a la pervivència del patrimoni”, comenta Esteve.
Els objectius d’aquest projecte són sensibilitzar les empreses de la necessitat de conservar els seus documents entesos com un actiu potencial per a l’empresa del present i per al futur de la comunitat. A més a més, també es vol fomentar la conservació de la documentació que pot adquirir interès històric i s’assessorarà en la conservació i la custòdia dels documents.
Per arribar al màxim nombre d’empreses, ja siguin grans, mitjanes o petites, la Cambra i l’Arxiu Nacional han editat 500 tríptics informatius i aquest dijous hi haurà, a partir de les 9.30, a la seu de la CCIS, una sessió informativa per explicar la campanya i exposar les recomanacions.
El president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, va assegurar que “és un deure la conservació d’aquests documents i transmetre’ls en les millors condicions per a generacions futures”. A més, segons la Llei de patrimoni documental del 2003, aquests tipus de documents es converteixen en patrimoni cultural quan superen els cent anys d’existència.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic