El PS vol “promoure” l’envelliment actiu i en aquest sentit, la candidata de la formació, Rosa Gili, va anunciar que una de les propostes que porten al programa és “engrandir la llar de jubilats”. “D’entrada hem pensat pujar una planta, però no tanquem portes a buscar altres espais”, va exposar. Amb tot, si finalment es canviés de lloc, la idea seria disposar d’una mena de centre cívic, que no fos només per als padrins. “La nostra idea és trobar espais comuns on les diferents generacions puguin cohabitar i si hi ha una persona gran amb energia i ganes de fer coses, activitats diferents de les que s’ofereixen ara, que ho puguin oferir apropant-se també a franges d’edat més joves”.
Una iniciativa que aniria lligada a la creació d’una borsa de temps “que permeti que les persones amb ganes de fer coses puguin ajudar les que no tinguin tants recursos”. Igualment, va apuntar que també podria ser una manera “d’ajudar algunes persones grans a arribar a final de mes, a canvi de les activitats que oferissin”. De moment, va advertir, “són idees que s’han d’anar explorant”, però un dels seus objectius és poder arribar a crear sinergies “que tenen tot el seu sentit”.
Tot plegat, va insistir, per “facilitar la vida en tots els àmbits a les persones grans, que envelleixin bé i amb recursos” i que puguin “trobar objectius a la vida i sentir-se útils”.
Atenció domiciliària
Una altra de les propostes que va exposar Gili és crear un servei d’àpats a domicili “per les persones que ho necessitin perquè no poden venir a la llar o no els va bé”. En aquest cas, també va avisar que el Servei d’Atenció Domiciliària, que abans feien els comuns i que amb el canvi de llei de competències va passar a gestionar el Govern, “ens arriba que no està funcionant massa bé”. Així, va assegurar que “serà una de les nostres inquietuds” i considera que “hi hem de reflexionar”. Segons la socialdemòcrata, sembla que “no hi ha prou seguiment o no hi ha prou persones”, de manera que va explicar que una de les seves idees és “parlar amb les persones i veure quina és la situació exacta. I a partir d’aquí, trobar solucions si hi ha disfuncions”. D’aquesta manera, l’aspirant a cònsol no va destacar que es poguessin introduir canvis en la gestió del SAD. “Nosaltres pensàvem que estava bé que es fes de manera harmonitzada des del Govern, però si aquesta ajuda no s’està fent de la manera adient per a les persones, mirarem què podem fer dins de l’àmbit comunal. Perquè l’important no és qui ho fa, sinó com es fa i que es faci bé”, va manifestar.