Diari digital d'Andorra Bondia

El registre de gestors privats de residus té 100 empreses inscrites


Escrit per: 
Redacció


L’informe de balanç de la gestió de residus corresponent a l’any passat posa en relleu que des que la Llei 25/2004 va facilitar la creació de la figura del gestor privat de residus han estat un total de cent les empreses que s’han inscrit al registre corresponent.

D’aquestes 100 inscrites cal assenyalar que 15 són entitats que es dediquen a l’emmagatzematge de residus, 8 són empreses tenen com a tasca el tractament de deixalles i, finalment, n’hi ha 77 donades d’alta que es dediquen al transport.
Des del departament de Medi Ambient manifesten que les sol·licituds d’inscripció es van començar el 2005 i que l’any passat les entitats inscrites al registre eren 97, de les quals 16 es dedicaven a l’emmagatzematge, 6 al tractament i  75 més al transport.
A banda d’aquestes inscripcions, cal assenyalar que al llarg de l’any passat els tècnics de Medi Ambient van fer un total de nou inspeccions prop de les entitats de tractament i emmagatzematge.
Medi Ambient recorda que a través de la creació de la figura del gestor de residus es pot regular l’empresa que fa operacions de gestió de deixalles i també establir els requisits tècnics per poder operar i assegurar un control exhaustiu del circuit de tractament.
Pel que fa al programa de gestió de residus perillosos, cal esmentar la gestió feta en el cas del PCB (bifenil policlorat), un element que es pot trobar, per exemple, en transformadors i condensadors elèctrics, resistències i inductors. Es caracteritza per un alt grau de toxicitat i, tot i que la normativa europea en va prohibir la producció i la venda, encara es continua utilitzant en equips que estan en funcionament. L’any passat es van exportar 11.910 quilograms de transformadors amb PCB.

Número de vots: 31
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic