Amb l’objectiu de fer del Pas de la Casa un lloc per viure, els empresaris de la població han plantejat al Govern un conjunt de mesures. Aquestes passarien per donar un seguit d’avantatges a les persones que treballen i resideixen en aquest nucli. Entre les propostes que es van exposar en el marc de la primera reunió entre l’executiu i els comerciants hi ha la d’oferir el servei de guarderia a meitat de preu o de forma gratuïta. Exposen que tenir un infant a l’escola bressol suposa gairebé 500 euros al mes, un cost massa elevat per les famílies treballadores. 

També es va plantejar oferir el transport públic gratuït per als assalariats que treballen al Pas de la Casa així com la gratuïtat del túnel d’Envalira. A més, proposen donar un forfet perquè aquestes persones puguin aparcar el cotxe als pàrquings de la vila i, com a mesura més destacada, la “regularització” del preu dels habitatges de lloguer. Els empresaris són conscients que aquesta darrera mesura és complicada però consideren que és fonamental tenint en compte les dificultats per trobar mà d’obra i que les despeses al Pas de la Casa són més elevades (destaquen la llum, l’aigua, el foc i lloc i el cens emfitèutic, un impost que no existeix a la resta del país). Els comerciants confien que aquestes mesures, un cop traslladades al Govern, siguin analitzades conjuntament amb l’executiu per valorar què és pot fer i què no es pot fer. 
Els empresaris es van mostrar satisfets de l’aposta del Govern per cercar personal al sud de França. Ja hi ha hagut converses amb institucions de la zona de Prades per atraure treballadors interessats en venir a Andorra i el mateix es farà amb la zona de Foix. Els empresaris del Pas de la Casa remarquen que sobretot tenen la necessitat de contractar professionals formats i que aquesta és una oportunitat que s’obre per resoldre aquesta mancança. Quant a les dificultats que poden posar ens talls de la carretera d’accés a Andorra durant l’hivern, els empresaris creuen que un creixement del volum de transfronterers residents a França pot provocar que les administracions gal·les “es posin les piles” en el control de les allaus i la neteja de la carretera. En tot cas, l’aspiració del teixit empresarial és que els treballadors es quedin a viure a la localitat. 
La creació d’una comissió conjunta entre el Govern i els comerciants per resoldre els problemes del Pas de la Casa satisfà aquests darrers. Confien que, a banda de les mesures relatives al mercat laboral, serveixi per poder opinar sobre totes les accions que es porten a terme al nucli encampadà, com poden ser les inversions més prioritàries. Els empresaris també van demanar la participació del Comú de la parròquia en aquestes reunions.
Al mes de maig,  hi havia un total de 41 transfronterers amb residència a França. Al juliol, el Servei d’Ocupació tenia 28 ofertes actives del Pas de la Casa, amb un total de 71 llocs de treball per cobrir. El 70,4% oferien contracte de durada determinada.