Diari digital d'Andorra Bondia
Els nous bitllets de 100 i 200 euros que circulen ja des d’ahir.
Els nous bitllets de 100 i 200 euros que circulen ja des d’ahir.

Els nous bitllets de 100 i 200 euros, amb més elements de seguretat, en circulació


Escrit per: 
Redacció/Foto: BCE

Els nous bitllets de 100 i 200 euros, que completen la sèrie Europa, amb més i innovadors elements de seguretat són ja des d’ahir en circulació, segons explica al seu portal web l’Autoritat Financera Andorra (AFA) recollint la informació facilitada des del Banc Central Europeu.
Igual com en els altres bitllets de la sèrie (5, 10, 20 i 50 euros), l’autenticitat dels nous bitllets és més fàcil de comprovar per part dels ciutadans simplement tocant-los, mirant-los i girant-los. Així, en la part superior de la banda platejada, un holograma amb satèl·lit mostra petits símbols € que es mouen al voltant del número que indica el valor del bitllet i que s’aprecien amb més claredat sota una llum directa. La banda platejada també mostra el retrat d’Europa, el motiu arquitectònic i un símbol € gran. Així mateix, els nous bitllets de 100 i 200 euros incorporen un número verd maragda millorat. I és que malgrat que aquest també apareix en els altres bitllets de la sèrie Europa, en aquesta versió millorada poden apreciar-se símbols € dins del número.
D’altra banda, les dimensions dels nous bitllets de 100 i 200 euros són diferents de les de la primera sèrie. Ambdós tenen la mateixa altura que el bitllet de 50 euros, fet que fa que siguin més fàcils de manejar i processar per les màquines, a la vegada que cabran millor també a les carteres. No obstant això, la seva longitud no s’ha modificat i és major com més gran és el valor del bitllet. A més dels elements de seguretat que poden veure’s a simple vista, els bitllets en euros també inclouen elements de seguretat reconeixibles amb màquines i equips especialitzats. Aquests elements s’han millorat en els bitllets de 100  i 200 euros de la sèrie Europa, i s’han incorporat nous elements per a poder processar i comprovar la seva autenticitat amb rapidesa.
Des del BCE i els 19 bancs centrals nacionals de la zona euro s’ha col·laborat amb fabricants i propietaris de màquines de tractament i dispositius d’autenticació de bitllets en els preparatius per a la introducció dels nous bitllets. 

 

nous
bitllets
100
200
euros
elements
seguretat
Circulació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic