Diari digital d'Andorra Bondia
Cartrons de tabac en un establiment comercial.
Cartrons de tabac en un establiment comercial.

Els preus mínims del tabac milloren la possibilitat de benefici al Pas


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: BonDia

Malgrat que les vendes de tabac segueixen caient, l’establiment d’un preu mínim per a aquests productes ofereix una possibilitat de negoci més lucrativa als comerços radicats al Pas de la Casa. Així, segons va assenyalar el president de la Unió de Comerciants Andorrans de Tabac (UCAT), Raül Calvo, la fi de la guerra de preus entre els establiments de la població ha obert la porta a obtenir més benefici de les vendes encara que també en aquest punt del Principat s’hagi registrat una reducció d’aquestes.

Calvo assenyala que gairebé quatre mesos després de l’entrada en vigor de la llei de regulació de l’establiment de preus mínims de venda dels productes del tabac encara és prematur per fer balanç del seu impacte. En aquest sentit, remarca que l’any 2019 va ser “atípic”, ja no sols per l’aprovació d’aquesta legislació sinó també pel tancament durant un mes de la carretera d’accés a França per l’esllavissada. Amb tot, indica que limitar la capacitat de fer ofertes que afavoreixen la venda en quantitat suposa posar “pals a les rodes” a les vendes. Davant d’això, Calvo va augurar de cara al futur un manteniment de la tendència a la baixa de les vendes, sobretot tenint en compte que aquesta és una voluntat política (i mostra d’això és l’adhesió al Conveni marc de l’OMS per al control del tabac aprovat a finals de l’any passat). De fet, accepta que aquestes polítiques han portat a una reducció del consum de tabac encara que el diferencial de preu d’Andorra continua sent atractiu. Cal recordar que les importacions d’aquest producte des de fa anys estan seguint una tendència a la baixa. Per tractar sobre el desplegament del conveni amb l’OMS i presentar-se formalment, la Unió de Comerciants Andorrans de Tabac mantindrà en breu una reunió amb el Govern.
Precisament ahir, el BOPA va publicar una llista del preu mínim de venda al públic dels productes del tabac, concretament amb relació als cigars i la picadura de tabac. Després de la primera relació exhaustiva, aquesta llista recull novetats i correccions de preu d’alguns productes fixats.

preus
mínims
tabac
possibilitat
benefici
Pas
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic