Diari digital d'Andorra Bondia

Forné diu que canviar la ubicació de la seu de la justícia és “un error nacional”


Escrit per: 
Agències


L’excap de Govern Marc Forné va criticar ahir la decisió de canviar la seu de la justícia, que estava projectada al mateix edifici del nou parlament. De tots els projectes que el nou Govern “ha deixat córrer”, Forné va explicar  que el de la seu de la justícia i el de l’arxiu nacional de Frank Gehry “són els que més greu m’han sabut”.

L’excap de Govern va assegurar que el nou executiu hauria de fer un esforç per reprendre el projecte i fer-lo on s’havia destinat inicialment, ja que “no es pot deixar aturada aquesta obra i perdre el temps en nous projectes”. Per això, va afirmar que deixar córrer l’obra “és un gran error nacional”.
Forné també va reconèixer  que l’edifici del nou Consell General “no és emblemàtic” i és un dels parlaments “amb menys personalitat del món”. D’aquesta manera, Forné va explicar que té la impressió que el nou executiu s’ha dedicat a “desmuntar les iniciatives del Govern d’Albert Pintat”. Algunes de les propostes que “tenien pes” en l’anterior Govern i que Forné va subratllar per la seva importància són els projectes de l’arxiu nacional, el museu nacional, els premis literaris Ramon Llull i el de la seu de la justícia.
En referència a l’arxiu, l’excap de Govern va assegurar que es va “menysprear la idea de Frank Gehry” i l’oportunitat de tenir un edifici emblemàtic a Andorra. Tot i així, va reconèixer que el projecte “no es va gestionar bé des del principi”, però de totes maneres, al seu parer, “no és presentable dir que Andorra s’ha gastat dos milions d’euros per no res”.
Amb tot, Forné va assegurar que li dol que s’hagi perdut el projecte, però que el més greu és  “la manera com s’ha deixat perdre el projecte”.
En referència a la qüestió de l’edifici del parlament i amb la decisió presa entre el Comú d’Andorra la Vella, el Consell General i el Govern de descartar l’edifici de la seu de la justícia del lloc on originàriament estava designat, Forné va dir que ha estat una decisió desafortunada.
A més, va acusar la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, de “mentidera” per dir als ciutadans que “es guanyava una plaça”. Tal com va sassegurar Forné, abans “sí que hi havia una gran plaça projectada”, que multiplicava l’espai de la plaça del Poble, però ara hi haurà “un forat sense cap utilitat”.
Per aquest motiu, l’excap de Govern va manifestar que, des del seu punt de vista, el Govern hauria de replantejar-se continuar amb el projecte inicial i deixar la seu de la justícia on era inicialment. Amb tot, Forné es va  mostrar “estranyat” que “es deixi aturada una obra i es perdi un projecte d’aquest caràcter”.
La supressió del projecte de la seu de la justícia té a veure amb les consideracions que van fer el Comú d’Andorra la Vella, el Consell General i el Govern sobre les barreres visuals que creava l’edifici. Així doncs, en comptes d’aquesta edificació hi haurà una plaça pública de tres nivells, que no supera en alçada el primer pis de l’edifici del Consell General.

Número de vots: 33
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic