El director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, va valorar ahir de manera positiva l’aixecament de les restriccions referents als aforaments a la restauració. En concret va afirmar que “ens donen la vida, és el que ens feia falta”. I és que precisament la pitjor de les mesures era la referent a mantenir una distància de metre i mig entre les taules perquè això restava entre un 30 i un 50% dels aforaments del local. Tot i la bona notícia, Pujol va recordar que aquestes restriccions han estat presents durant “els mesos més forts” de la temporada d’hivern, desembre i gener.

Poder tenir més gent a taula també és una altra bona notícia perquè potser anima la gent a fer algun sopar més, “que és una cosa que no vam tenir al desembre”. 

Ara, el passaport
“Queda en vigor el passaport Covid”, va recordar Pujol, però no és el que més preocupa els restauradors. A més, tenint en compte que dilluns passat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va dir que no creia que aquesta mesura arribés a l’estiu i donat que a Catalunya  ja no l’utilitzen, el director de l’UHA preveu que potser durant un o dos caps de setmana els restaurants puguin tenir algun problema puntual per algun client que no el porti. En cap cas creu que suposi un gran inconvenient a nivell general i “no és el que ens impedirà treballar o facturar el que toca”, va remarcar.

El que s’ha de valorar, segons Pujol, és la utilitat d’aquest certificat perquè potser en aquests moments ja ha perdut l’efecte que es pretenia: incentivar la vacunació. Per aquest motiu va manifestar que en les properes setmanes s’hauria de mirar si cal continuar amb l’obligació de demanar-lo o no.

Finalment, pel que fa a les  peticions d’ajuts a la restauració adreçades al Govern, va recordar que “ja anaven per aquí” perquè “si s’ha de ser prudent, s’han de donar ajudes”, va afegir. Ara bé, amb l’aixecament de les mesures esmentades s’alleugereix molt al sector.