Diari digital d'Andorra Bondia
El projecte ‘Trampoline’ es desenvoluparà entre el gener del 2018 i el juny del 2020.
El projecte ‘Trampoline’ es desenvoluparà entre el gener del 2018 i el juny del 2020.

Joventut participa en el projecte transfronterer ‘Trampoline’


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

El projecte Trampoline de cooperació transfronterera per a la promoció de la primera feina dels joves en quèe participa el Departament de Joventut i Voluntariat ha començat a caminar. Aquesta iniciativa vol promoure la mobilitat, la formació i la primera feina dels joves en els territoris transfronterers. Concretament, es pretén ajudar  500 joves. El projecte es durà a terme entre Occitània, Catalunya, Aragó i el Principat d’Andorra.
Aquest projecte s’emmarca en el programa de cooperació transfronterera Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA) 2014-2020, que pretén fomentar el desenvolupament sostenible dels territoris fronterers i reforçar la integració econòmica i social. El projecte comptarà amb una subvenció del 65% procedent del fons Feder. El pressupost global de la iniciativa és d’un milió d’euros per als propers tres anys. A banda de l’objectiu principal d’aquest projecte, també es vol iniciar un programa d’activitats de cooperació entre les estructures de joventut i de treball per informar i acompanyar els joves en la recerca de la primera feina en aquests territoris transfronterers, així com establir una xarxa comuna d’informació, de professionals i de recursos.
Els treballs ja s’han iniciat amb la implementació de les eines de treball necessàries entre els socis i amb un estudi de la situació del mercat laboral i de les primeres feines dels joves. Les accions que es preveuen posar en marxa constaran de sessions informatives, formatives i d’orientació adreçades als joves i als professionals de la joventut, amb l’objectiu de millorar la mobilitat transfronterera tant en l’àmbit laboral, de pràctiques i en accions de voluntariat. També es documentaran les bones pràctiques susceptibles de ser compartides en altres territoris i es fomentarà la millora de l’oferta de les estructures juvenils d’Andorra, França i Espanya.
Les primeres accions del projecte contemplen la creació i posada en marxa d’una Oficina Virtual Transfronterera de Mobilitat que serveixi per agrupar i difondre l’oferta educativa i laboral en aquestes regions. Trampoline també promourà sessions de formació, eines digitals i accions d’investigació del mercat laboral.
La durada prevista del projecte és de 30 mesos, del gener de 2018 al juny de 2020. La primera reunió del projecte es va fer a Tolosa i el tancament tindrà lloc a Saragossa el juny del 2020. 

joves
cooperació transfronterera
inserció laboral
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic