Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge exterior de la seu de la Cambra de Comerç.
Imatge exterior de la seu de la Cambra de Comerç.

La Cambra alerta de majors costos pel nou dipòsit de comptes


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

La voluntat de Govern d’establir la utilització dels mitjans econòmics electrònics com a únic mecanisme de comunicació amb l’Administració i reduir procediments administratius, ha posat en estat d’alerta la Cambra de Comerç, que tem per l’impacte que pot tenir l’augment de costos que implicarà el nou règim del dipòsit de comptes. Aquesta és una de les principals preocupacions que nombrosos empresaris i comerciants han traslladat a la Cambra d’ençà de la publicació de la nova normativa. Segons l’entitat, la implementació dels canvis afectarà significativament les empreses en general, però sobretot els treballadors per compte propi. Fins a la data d’aprovació del nou règim, els autònoms amb ingressos anuals inferiors a 150.000 euros tenien l’obligació de portar una comptabilitat però no de presentar-la davant de Govern. No obstant això, arran d’aquesta nova regulació tot empresari tindrà la condició d’obligat en relació amb el dipòsit de comptes, de manera que s’estableix una nova obligació a complir per part dels petits empresaris esmentats.

Per altra banda, amb la desaparició del model simplificat totes les empreses (treballadors per compte propi i la resta d’empreses) ho hauran de fer de forma abreujada (per sota de 6 milions d’euros) o amb el model normal (a partir de 6 milions d’euros), models que requereixen molt més detall d’informació que el model suprimit. Per tant, aquesta novetat, suposarà d’entrada, més temps de gestió i recursos destinats a aquesta finalitat per part de tots els empresaris andorrans o pels seus gestors de comptes. 

Pel que fa a la presentació de comptes, s’imposa l’obligació de presentació telemàtica, a través d’una oficina virtual, eliminant la possibilitat de donar compliment a aquest tràmit de forma presencial. En aquest punt, la Cambra demana informació sobre aquesta oficina virtual perquè l’empresariat estigui informat amb la deguda anticipació als terminis de compliment d’aquesta obligació i poder donar resposta a la resta de dubtes sorgits arran de divergències que poden tenir certes conseqüències legals. A més, la CCIS ha rebut nombroses inquietuds dels empresaris en relació amb la incongruència pel que fa a la integració d’informació de caràcter estadístic en el contingut dels comptes anuals i que suposa un augment de volum de dades considerable a introduir, que poca cosa tenen a veure amb les memòries que solen acompanyar els comptes anuals.

Andorra
cambra
cost
dipòsit

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte