La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) va atendre l’any passat un total de 5.000 usuaris entre professionals, emprenedors, autònoms i empresaris. L’ens ha experimentat una consolidació i creixement en matèria consultiva i formativa però destaca els projectes que té previst per aquest any, com és la posada en marxa del Tribunal d’Arbitratge i Mediació, el segell de qualitat per als comerços i també l’estudi de viabilitat de l’aeroport d’Andorra. 
La directora de la CCIS, Pilar Escaler, va destacar que el Tribunal d’Arbitratge i Mediació té previst constituir-se en breu en ple. La Cambra ja ha nomenat els tres representants, com també ho ha fet el Col·legi d’Advocats, i aviat es podrà reunir el primer ple d’aquest tribunal. 
Quant al segell de qualitat,  que determinarà una auditoria per a cada comerç per tal de tenir un distintiu, des de la Cambra estan esperant que el Govern aprovi una ajuda econòmica per a l’adjudicació. “Esperem tenir-lo en marxa durant aquest primer semestre d’enguany”, va dir Escaler. Si mirem els temes més destacats de les consultes que ha fet la CCIS  hi ha les aportacions al projecte de llei de l’esport (en matèria de patrocinis sobretot), les consideracions al departament de Medi Ambient i Sostenibilitat sobre el reglament del transport, importació i exportació d’animals salvatges per ajustar-ho a les exigències CITES, i altres sobre el reglament regulador del control de l’activitat preventiva a empreses amb servei de prevenció propi. 
Pel que fa a la consultoria empresarial, la Cambra destaca la important informació i orientació que es dona per engegar els tràmits per a la creació d’empreses, i el cas d’inversions estrangeres també sobre la llei que els correspon.
En matèria d’exportació, l’emissió dels carnets ATA per a l’exportació temporal de mercaderies són els serveis més demandats. La CCIS també constata un increment de demandes d’informació sobre l’operativa duanera nacional, comunitària i de països tercers, així com d’internacional. La CCIS destaca també el lliurament dels certificats digitals per a l’empresa, que és una de les col·laboracions amb el Govern. La Cambra recorda que durant tot el 2019 aquests certificats seran gratuïts i que es fa per fomentar i promoure l’ús de la signatura electrònica. 

Formació consolidada
Durant tot el 2018 es van impartir un total de 69 cursos amb una assistència global de 850 persones inscrites. La Cambra quantifica en un increment del 149% l’assistència a jornades, conferències i missions comercials. De fet, des de la institució es destaca que en set esdeveniments celebrats durant el 2018 va haver-hi una participació de 844 assistents.
Quant a la dinamització del comerç, la Cambra remarca l’impuls de l’activitat comercial al país a través de diverses accions com les jornades i actes del Poctefa. També la integració de la Cambra a la junta de les associacions de comerciants de Carlemany i Travesseres i del pla estratègic del centre històric d’Andorra la Vella, així com el suport i desenvolupament de les accions del pla estratègic de turisme de compres.
La Cambra  emet cada any enquestes de conjuntura per conèixer i avaluar la salut econòmica del Principat. A més l’any passat va publicar l’estudi Construint un ecosistema emprenedor a Andorra per identificar problemes, reptes i solucions de l’atracció d’empreses al país.