La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) considera que cal ampliar la xarxa de convenis per evitar la doble imposició i  continuar reforçant la competitivitat de l’economia andorrana. Actualment, Andorra disposa de vuit convenis en vigor amb França, Espanya, Portugal, Luxemburg, Liechtenstein, Malta, els Emirats Àrabs i Xipre. Així ho va traslladar ahir el seu president, Gerard Cadena, a la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, en una reunió. En aquest sentit, la ministra va dir que ja s’han iniciat les converses amb Bèlgica i els Països Baixos. Per la seva banda, la CEA  en va suggerir que se’n fessin amb Itàlia i Alemanya. 

Cadena també va demanar al Govern que es facin les gestions oportunes prop de les autoritats espanyoles perquè l’anomenat exit tax o impost de sortida no s’apliqui als qui decideixen canviar la seva residència permanent d’Espanya a Andorra perquè això resta competitivitat al marc fiscal andorrà i a la xarxa de convenis de doble imposició, i suposa un tracte discriminatori per a Andorra respecte d’altres països europeus amb sistemes fiscals d’intensitat moderada.
A més, el president de la CEA va proposar que es desplegui un pla de diplomàcia econòmica amb la implicació de la patronal i de la resta d’agents econòmics del país. Precisament, la relació entre la diplomàcia institucional i política i la promoció econòmica centrarà la col·laboració entre el Govern i la CEA en el marc de la celebració de la Cimera Iberoamericana 2020 i la Trobada Empresarial Iberoamericana. Finalment, va fer la petició que els productes i serveis necessaris per a l’organització de la Cimera iberoamericana es contractin amb empreses del país. En primer lloc, perquè són les més ben preparades per oferir un servei de qualitat a Andorra i, en segon lloc, perquè és la manera de garantir que l’esforç financer que suposa organitzar la Cimera reverteixi en favor del teixit productiu del país.