Diari digital d'Andorra Bondia
Presentació de la CEA Micro.
Presentació de la CEA Micro.

La CEA Micro demana una prestació que garanteixi uns ingressos mínims pels autònomsEscrit per: 
Redacció

La CEA Micro proposa anar més enllà de les mesures genèriques en què treballa l’executiu i demana una prestació per als autònoms que els garanteixi uns ingressos mínims. Es tractaria d’una renda setmanal, d’uns 300 euros, mentre dura l’aturada general per tal de fer front a les despeses bàsiques. Aquest import correspondria aproximadament al 60% del salari mitjà de 2.111 euros.
Des de l’entitat s’exposa que malgrat ser una peça cabdal de l’economia del país, els autònoms són un dels col•lectius més vulnerables en aquest moment, ja que la majoria deixarà de facturar mentre duri aquesta situació i s’enfrontarà a fortes tensions de tresoreria.
Actualment hi ha més 7.200 persones que consten en règim d’autònomes a la CASS. Una situació que les converteix en empresàries i assalariades al mateix temps, i amb les casuístiques d’uns i altres, remarca la CEA Micro. Al mateix temps, exposa que el Govern, de moment, està injectant diners a les empreses perquè mantinguin els salaris, perquè es considera que l'empresari té més coixí per parar el cop i el treballador no pot perdre els seus ingressos. Amb tot, assenyala que per l'autònom, especialment “l'autònom pur”, ni té coixí ni se li manté el salari. “Se li injecten diners, però amb això no n’hi ha prou”, afirma.
En aquest sentit indica que demanar un crèdit tou a una entitat financera amb l’aval de govern és una solució provisional, però no farà més que ajornar el fons del problema, ja que tot allò que no s’ha facturat ja no es recuperarà.
Malgrat tot, des de la CEA Micro es valoren positivament les mesures de la llei òmnibus i recorda que moltes d'elles, com ara la flexibilització dels lloguers, la condonació de les cotitzacions a la CASS, així com l’ajornament i les rebaixes d'impostos ja van ser proposades per la CEA en els primers estadis de la crisi.
A l’últim, la CEA Micro exhorta als responsables polítics a continuar treballant amb el mateix esperit d'unitat per preveure nous escenaris i noves mesures a mig termini si la situació s'allarga tal i com indiquen les previsions.

 

coronavirus
Covid-19
autònoms
cea micro
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic