Diari digital d'Andorra Bondia
Pere Augé i els ponents que van participar ahir en la jornada sobre criptomonedes.
Pere Augé i els ponents que van participar ahir en la jornada sobre criptomonedes.

La CEA veu en les criptomonedes una oportunitat de negoci pel país


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Jonathan Gil

“Captar l’interès de persones i empreses del país i de fora per explicar com evoluciona la tecnologia blockchain a Andorra” va ser un dels objectius de la jornada que va organitzar ahir a la tarda la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) a la sala d’actes de MoraBanc. Així ho va definir el president de la comissió Andblockchain de la CEA, Àlex Armengol, qui va afegir que en aquesta qüestió “cada país fa la seva estratègia i Andorra també ho ha de fer”. Armengol va explicar que la indústria blockchain serveix per a realitzar diversos tipus de transaccions, ja siguin econòmiques, contractuals, d’informació, sense necessitat d’intermediaris i d’una manera segura a través d’unes combinacions matemàtiques que no poden ser alterades. 

Un dels sectors en els quals s’aplica aquesta tecnologia blockchain és el de les criptomonedes, que són una mena de monedes o valors virtuals, la qual cosa pot suposar pel país “una oportunitat de negoci i un creixement del PIB”, va dir Armengol, posant com a exemple els casos d’èxit de Malta o Gibraltar. 

Armengol va explicar que el de les criptomonedes és un dels aspectes que treballen els set grups de treball creats a l’interior de la comissió que ell presideix. I és que des del mes d’octubre del 2017 en què va començar a reunir-se la comissió de blockchain de la CEA s’han anat estructurant diverses subcomissions multidisciplinàries que es troben cada tarda de dilluns a l’hotel Roc Blanc. Aquests equips debaten aspectes com la regulació fiscal, el seguiment tecnològic, la possibilitat d’usar aquestes criptomonedes en turisme –com per exemple per pagar les estades als hotels–, la divulgació o l’organització de grans actes. 

Per Armengol és essencial tenir en compte les paraules que conté l’escut d’Andorra a l’hora d’anar implantant el blockchain al país, Virtus, Unitas, Fortior. Sobretot creu que cal tenir en compte la unitat perquè aquest sigui un projecte de país que aplegui “la nova economia” i els sectors econòmics tradicionals: el comerç, el turisme i les finances”. Per aquest motiu, el passat mes de febrer la comissió de blockchain de la CEA va fer una ronda de contactes amb les entitats bancàries del país i ara ho ha començat a fer amb el Govern. 

El president de la comissió Marca Andorra i Comunicació de la CEA, Pere Augé, va introduir la jornada sobre les criptomonedes i les seves formes de negoci destacant que les criptomonedes són una alternativa a les divises tradicionals que estan fora del control dels governs i dels bancs i remarcant que és una de les oportunitats de negoci que s’estan explorant des de l’entitat que ell presideix. Les ponències van tractar sobre les tendències reguladores, el tractament fiscal a Espanya i a Andorra, i les darreres tendències en blockchain.

CEA
criptomonedes
oportunitat
negoci
país
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic