Diari digital d'Andorra Bondia

La gestió conjunta de Grandvalira pot generar un estalvi de 3 milions anuals


Escrit per: 
Redacció


Si ara fa tot just una setmana Ensisa i Saetde es tornaven a reunir per parlar de la proposta d’acord, ahir la corporació de Canillo va mantenir una trobada amb l’auditora Deloitte perquè els experts els presentessin aquest projecte de futur, que, a priori, hauria de portar Grandvalira un altre cop a l’statu quo entre les dues societats que regeixen el domini.

En aquesta presentació es va donar a conèixer tot un seguit de mètodes amb els quals, mitjançant una gestió conjunta, s’aconseguiria reduir la despesa a Nevasa. Es tracta d’un full de ruta en què, tot i que no està acabat, es marquen les accions a dur a terme perquè l’operació sigui un èxit.
Deloitte estima, i així ho va presentar ahir, que amb la gestió conjunta Grandvalira es podria estalviar entre 2 i 3 milions d’euros anuals. Aquesta seria la part bona; la part dolenta és que gran part de l’estalvi provindria de retallades en les despeses de personal. Fonts consultades van indicar que la intenció és que la piràmide jeràrquica s’aprimi per dalt i no per baix.
La reducció en despeses de personal ve de la mà d’una segona proposta de l’auditora, que consisteix en una sola direcció del domini i no en tres, com hi ha actualment. Aquesta única direcció permetria estalviar molts actius (hi ha directius que cobren més de 100.000 euros anuals de sou) i, unida a la mancomunitat de serveis, permetria estalviar anualment la xifra estimada d’entre 2 i 3 milions.
Les conclusions presentades per l’auditora sembla que van ser ben rebudes per gran part de la corporació, que veu de manera unànime que la gestió conjunta és l’únic camí per tornar a obtenir beneficis.
Les previsions estimen que aquest pla es podria començar a posar en pràctica durant la temporada d’hivern 2010-2011, ja que encara queden molts tràmits per fer, com ara formalitzar l’acord.

Acord per després de reis
Precisament per aquesta qüestió hi ha la intenció de signar d’un acord no vinculant, amb el qual Saetde i Ensisa es comprometrien a dur a terme les seves respectives parts del tracte.
La intenció és que aquest acord es rubriqui tot just després de la festivitat de Reis i que s’estableixi que fins que no es pugui arribar a una gestió conjunta no s’apliqui la nova repartició de beneficis per la venda de forfets.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic