Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la presentació de la trobada empresarial, aquest matí.
Un moment de la presentació de la trobada empresarial, aquest matí.

La trobada empresarial iberoamericana, un esdeveniment global amb projecció planetària


Escrit per: 
Redacció/Foto: CEA

El Consell d'Empresaris Iberoamericans (CEIB), la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB) i la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) organitzen la XIII Trobada Empresarial Iberoamericana, que tindrà lloc a Andorra la Vella els dies 19 i 20 d’abril de 2021 en el marc de la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern.

Segons els organitzadors, es tracta de l'acte no polític més important que se celebra durant els dos anys en què Andorra ostenta la Secretaria pro tempore iberoamericana. A causa de la pandèmia, s'han hagut de modificar tant les dates de celebració com el format, que serà mixt: presencial i virtual. Un fet que suposa un punt d'inflexió per a Andorra i per als organitzadors de la Trobada Empresarial Iberoamericana.

Igualment, consideren que és una oportunitat històrica per convertir una eina tan rellevant per a la Regió, com són les Trobades Empresarials, en una plataforma més global, ampliant l'abast i difusió tant del programa com de les conclusions i recomanacions que s'assoleixin, no només entre els 22 països que conformen la comunitat iberoamericana sinó entre els països dels 5 continents. Per fer-ho possible es compta amb l'ajuda dels últims avenços digitals per a la celebració, comunicació i distribució de tota la informació que generi aquest important esdeveniment empresarial.

L'esdeveniment online tindrà un desplegament tècnic sense precedents que permetrà escurçar les distàncies entre els països participants, amplificar les veus i oferir tots els continguts des d'Andorra, per al món, multiplicant el seu abast i difusió. Un programa de televisió de dos dies, realitzat des d'una plataforma digital pròpia, per a l'emissió en streaming, la visualització de continguts, l'assistència i la participació d'aquells ponents que no es puguin desplaçar. La plataforma combinarà emissions en directe amb contingut produït prèviament sobre les temàtiques tractades en la Trobada Empresarial.

La innovació empresarial i la sostenibilitat corporativa seran dos dels eixos centrals d'una trobada, en què també s'abordaran altres temes de gran rellevància per a la regió, com l'energia i la transició ecològica, la transformació digital i la indústria 4.0, o l’arbitratge. A més, es posaran sobre la taula qüestions de plena actualitat, com el repte de la recuperació del turisme o la importància de la innovació i la tecnologia com a catalitzadors en favor de la igualtat de gènere, amb una sèrie de propostes dirigides a fomentar l'esperit empresarial entre les dones.

La cloenda comptarà amb la participació de el Cap de Govern d'Andorra, així com amb els caps d'Estat presents al país, que participaran just després, en l'acte inaugural de la cimera política. S’espera la participació del rei d'Espanya, Felip VI, del president espanyol, Pedro Sánchez, així com del president de la República Portuguesa, Marcelo Rebelo de Sousa, i del primer ministre, António Costa. Els presidents de Guatemala, Alejandro Giammattei -l'anterior amfitriona- i de la República Dominicana, Luis Abinader, nació que prendrà el relleu per a la propera Cimera Iberoamericana, també assistiran als actes d'Andorra.

Trobada Empresarial
presentació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic