Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de la Uifand, Carles Fiñana, va presentar la memòria del 2018 divendres passat.
El cap de la Uifand, Carles Fiñana, va presentar la memòria del 2018 divendres passat.

La Uifand va incoar quatre expedients sancionadors el 2018


Escrit per: 
P.G. / Foto: SFGA

La Unitat d’Intel·ligència Financera d’Andorra (Uifand) va obrir l’any passat quatre expedients administratius sancionadors en detectar una possible comissió d’algun incompliment establert en la Llei 14/2017. Tots quatre van ser procediments incoats per infraccions greus. El primer es va obrir el 10 de gener del 2018 contra una gestoria que va haver de pagar 15.000 euros. Al setembre, la Uifand va imposar dues multes, una a una notaria per un import de 9.000 euros, i una altra a una entitat financera del ram de les assegurances, que encara té el procediment en curs. La quarta sanció imposada va ser a un banc, i l’expedient es va concloure amb l’arxivament.

La Uifand, però, no especifica a la memòria quin dels disset  incompliments qualificats d’infraccions greus d’aquesta llei han estat denunciats.
Aquestes sancions les imposa l’àrea de supervisió de la Uifand, que és l’encarregada de vetllar, a efectes preventius, pel bon funcionament del sistema intern i per l’aplicació estricta de la llei en vigor. L’any passat aquesta àrea va efectuar vuit inspeccions a subjectes obligats financers, cinc a bancs, una a una entitat financera no bancària, i dos a companyies d’assegurances; i per altra banda, catorze inspeccions a subjectes obligats no-financers, tres a advocats, quatre a agents immobiliaris, tres a comptables, dos a comerciants de béns d’alt valor, un a un notari i un a una organització sense ànim de lucre.
A més de les inspeccions va realitzar 25 auditories, cinc a bancs, nou a entitats financeres no-bancàries i onze a companyies d’assegurances.

Uifand
incoar
expedients sancionadors
2018
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic