Diari digital d'Andorra Bondia

Les importacions al gener segueixen amb la tendència positiva dels darrers mesos


Escrit per: 
Agències / Redacció

El valor brut de les importacions del mes de gener s’ha situat en 86.681.399 euros.

Així ho ha fet públic aquest dijous el Departament d'Estadística que ha posat de relleu que es manté la tònica observada en els darrers mesos, marcada per moderats augments de la tendència mensual (un 0,5% al gener) i increments significatius de la tendència interanual (7,3% al gener).

El Departament d'Estadística assenyala que l’augment del diferencial interanual continua explicant-se per l’increment del valor de les importacions que estan registrant els grups vestit i calçat i combustibles. En canvi, el grup alimentació, registra un lleuger retrocés de la tendència interanual durant el gener (-0,5%), tot i que ha estat un dels grups que han impulsat el valor de les importacions totals durant l’últim quadrimestre de 2010. De la seva banda, el grup diversos torna a registrar una variació interanual de rellevància (7,3%). Per contra, el grup industrial, que havia registrat al desembre la primera variació positiva dels últims tres anys (10,6%), al gener ha tornat a presentar un retrocés rellevant, d'un -11,2%.

En general, segons apunten des d'Estadística, les importacions totals encara es troben en un context de contracció respecte a anys anteriors, principalment com a causa de les menors importacions que han registrat durant els últims anys els grups electrònica, transport, construcció i industrial. De tota manera, la construcció continua retallant la seva variació interanual de manera significativa, marcant al gener el menor diferencial dels últims tres anys, un -0,6%. En canvi, no succeeix el mateix amb els grups electrònica i transport, encara amb importants variacions interanuals negatives (-10,2% i -11,7% al gener, respectivament) i sense perspectiva de recuperació.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic