Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge de les ofertes d'una immobiliària.
Imatge de les ofertes d'una immobiliària.

Les transaccions immobiliàries baixen gairebé un 10% en el tercer trimestre


Escrit per: 
Agències

En el tercer trimestre de l'any 2019 es constata una disminució del 9,9% en el nombre de transaccions immobiliàries respecte del tercer trimestre de l'any anterior, així com una disminució del 6,9% en relació amb l'acumulat en els darrers dotze mesos, segons ha publicat el departament d'Estadística aquest dijous.

Respecte al nombre de béns immobles transmesos durant el tercer trimestre del 2019, han disminuït el 30,1% respecte al tercer trimestre de l'any 2018, en què gairebé tots els béns immobles transmesos van experimentar una disminució superior al 20%. Així mateix, la variació anual de l'acumulat dels darrers dotze mesos mostra una disminució del 18,7%.

En relació amb el tipus d'obra, els béns immobles d'obra nova transmesos en el tercer trimestre del 2019 ha disminuït el 71,4% respecte del mateix trimestre de l'any anterior, en què la pràctica totalitat de les categories van registrar descensos superiors al 65%. De la mateixa manera, els béns immobles transmesos de segona mà han disminuït el 29,5%, i totes les categories de béns immobles disminueixen per sota del 20%.

Respecte al valor dels béns immobles transmesos, durant el tercer trimestre del 2019, ha incrementat en el 24% respecte al tercer trimestre de l'any 2018, especialment en els casos de terrenys i places d'aparcament en un 132,1%. Segons el tipus d'obra, el valor total dels béns immobles d'obra nova ha disminuït el 72,5%, mentre que el valor dels béns immobles de segona mà s'ha incrementat en el 25,5% i l'acumulat en els darrers dotze mesos, tant de béns immobles d'obra nova com de segona mà, augmenta en conjunt el 25,5%.

Amb referència a la superfície transmesa, expressada en metres quadrats, s'ha incrementat en el 178,5% respecte al tercer trimestre de l'any anterior. En funció del tipus d'obra, la superfície transmesa d'obra nova ha disminuït el 77,3%, on totes les categories de béns immobles han disminuït per sota del 75% respecte del tercer trimestre del 2018. Per contra, la superfície de béns immobles de segona mà ha crescut el 180,7%, especialment la superfície corresponent als terrenys i places d'aparcament.

Finalment, pel que fa al preu de l'habitatge i del sòl dels béns transmesos, en termes d'euros per metre quadrat, la disponibilitat de resultats és només anual. Això es deu a la necessitat de disposar d'un volum suficient de transaccions prou ampli i, a la vegada, aplicar un procés de depuració als valors originals per tal que les variacions anuals obtingudes siguin mínimament homogènies i estables.

transaccions
immobiliàries
tercer
trismestre
baixen

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte