Diari digital d'Andorra Bondia
Preocupació de les empreses de neteja pels increments salarials
Preocupació de les empreses de neteja pels increments salarials

Preocupació de les empreses de neteja pels increments salarials


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

L’Associació d’Empreses de Neteja d’Andorra (AENA) va posar de manifest ahir la preocupació i el descontentament generalitzat que hi ha entre les empreses del sector per les dificultats amb les quals es troben a causa de l’increment de l’1% de la cotització a la CASS –l’altre 1% l’assumeix el treballador– i la pujada dels salaris base d’un 1,5% decretats per l’executiu, que han suposat un augment dels costos del 2,5%, segons va explicar ahir Albert Daina, president de l’AENA.
Daina, que va voler deixar clar que en cap moment s’oposen a aquests increments, que va qualificar de “necessaris”, va explicar que el problema radica en el fet que aquests augments no s’han traslladat als contractes que les empreses tenen signats amb l’administració, fets en base a un preu orientatiu que no preveia aquestes regularitzacions i que ara són “deficitaris”.
En aquest sentit, el president de l’AENA, que va destacar que els dos concursos públics que han sortit enguany ja han tingut en compte aquesta qüestió, va precisar que algunes empreses tenen dificultats per poder assumir aquest increment dels costos i més quan, exceptuant els contractes que finalitzen enguany, hi ha contractes vigents encara per als propers quatre i cinc anys.
Daina, que va afirmar que “és com si en una partida de pòquer et canviessin les regles de joc a la meitat” per exemplificar la situació, va explicar que a finals de maig es va posar en coneixement del ministre de Finances, Jordi Cinca, aquesta situació i se’l va instar a consensuar alguna solució per evitar que les empreses, arribat el cas, es vegin obligades a acomiadar treballadors en renunciar a continuar prestant un servei que és, amb el canvi de condicions, deficitari. No obstant, dos mesos després, i malgrat la voluntat mostrada per resoldre la qüestió, encara no se’ls ha donat una resposta.
En aquesta línia, Daina, que va explicar que des del mateix Govern “s’ha admès que s’està en una situació estranya perquè es van presentar uns preus que posteriorment s’han canviat”, va destacar la bona predisposició mostrada per mirar de solucionar el problema tot i “les dificultats per trobar una fórmula jurídica” que permeti regularitzar els contractes.
Així mateix, i en el cas que les empreses vulguin renunciar als contractes signats en no poder assumir-ne el cost, el president de l’AENA va remarcar que tampoc no és gens fàcil. “Rescindir un contracte amb l’administració també costa”, va assegurar Daina.

L’Associació d’Empreses de Neteja d’Andorra
AENA
Albert Daina
Jordi Cinca
contractes
regularització
cass
salaris base
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic