Diari digital d'Andorra Bondia
Víctor Quiroga, director d’Swiftair.
Víctor Quiroga, director d’Swiftair.

Quiroga: “No hi ha dubte que els dos aeroports es farien mal”


Escrit per: 
Pepa Gallego

“No sé si és possible la construcció d’un nou aeroport a Andorra, però de ser-ho, no hi ha dubte que es farien mal [amb l’aeroport Andorra-la Seu d’Urgell] perquè s’haurien de repartir el pastís, per dir-ho d’alguna manera, entre dos”. Aquesta és l’opinió de Víctor Quiroga, director de Relacions Institucionals d’Swiftair, operador aeri espanyol que ha col·laborat amb aeroports de Catalunya i altres entitats per fer viables operacions comercials des de l’aeroport d’Andorra-la Seu. 
Quiroga serà un dels ponents en el 17è Fòrum de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), que porta el títol Una estratègia aeroportuària per a Andorra i se celebra avui i demà al Park Hotel de la capital. Segons Quiroga, la instal·lació del GPS a l’aeroport de la Seu oferirà un canvi substancial, “en el sentit que la programació de vols serà més fiable, en ser menor la incidència de les condicions meteorològiques”, va dir.
 Quiroga va explicar que per convertir una instal·lació aeroportuària en un aeroport on puguin aterrar vols comercials calen els requisits tècnics que són els relatius a l’aprovació de l’aproximació a l’aeroport i les millores d’infraestructures del mateix. Posteriorment, pel que fa als requisits comercials, va comentar que “cal un acord entre les parts interessades”. 
Quiroga parlarà de la companyia que dirigeix, Swiftair, com a operador aeri, però també sobre la cooperació que han tingut en el projecte Andorra-la Seu d’Urgell i de les conclusions d’aquesta cooperació.  
El 17è Fòrum de l’EFA comptarà amb altres especialistes destacats i tindrà tres blocs temàtics: les infraestructures essencials, la millora del model econòmic i social d’Andorra, i Andorra, un destí d’interès al món.
L’obertura, prevista avui a les 18.00 hores, anirà a càrrec del ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, i la cloenda la farà el cap de Govern, Antoni Martí.

Quiroga: “No hi ha dubte que els dos aeroports es farien mal”
Comentaris: 1

Comentaris

Bla, bla, bla! Amb tot el respecte Sr.Quiroga, vostè només està vetllant per els seus interessos al estat Espanyol! Fa uns quants anys que està obert el aeroport de La Seu, i encara està igual, només o fa servir quatre capitalistes amb les seves avionetes particulars. No interessa al estat Espanyol que Andorra pugui oferir accés directe al país amb un aeroport internacional que no estigui condicionat per la UE. Un aeroport dins Andorra obrira moltes portes al mon (NO NOMES ALS PAISOS DE LA UE), que ara mateix semblen tancades. Estem al segle 21 i Andorra es independent, doncs per quin motiu, Andorra ha de seguir donant explicacions a la UE sobre qui entra i surt del país? La UE te Andorra agafat per el coll per no dir un altre cosa, perquè depenem directament dels nostres veïns quan volem viatjar, amb la única infraestructura possible, la carretera i 2 fronteres obsoletes, vergonyós! Molts Andorrans i residents viatgen sovint a diferents llocs del “mon”, HE DIT EL MON, no només a Madrid o Paris. Perquè hem de seguir obligats a fer mes de 200km per arribar a un aeroport internacional. El projecte del aeroport de La Seu mai es posara en marxa amb un trafic aeri internacional – i mes enllà de Schengen. Des de que es va inaugurar, sempre apareixen través per no seguir desenvolupant la infraestructura. Porten anys deien que volen afegir la tecnologia necessària perquè els avions puguin aterrar amb seguretat. Hi han molts polítics i interessats tant al estat Espanyol com a Catalunya, que “NO LES INTERESSA” fer realitat la voluntat dels Andorrans de poder oferir un enllaç directe a Andorra (un aeroport internacional a prop). Andorra hauria de fer com als Britànics - BREXIT, marcar el seu propi destí i no dependre de la UE, que ja veiem com lis va el circ que tenen montat. Si Andorra realment vol captar inversors internacionals, perquè son ells als que mouen la economia mundial, poder afirmar que poden arribar directament dins Andorra, crec que seria un pas important per ajudar en accelerar al desenvolupament. Avui dia la gent no vol perdre el temps a la carretera. Si el projecte es viable, això comportaria moltes llocs de treball especialitzats dins de Andorra!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic