El sector turístic és el principal motor econòmic del país i així ho demostren els nous milions de visitants que el Principat ha acollit durant el darrer any. Per aquest motiu, la dotzena edició del Congrés mundial de turisme de neu, muntanya i benestar ha dedicat dues jornades a ponències, conferències i taules rodones per enfocar les polítiques del país en la sostenibilitat turística. L’esdeveniment s'ha acomiadat amb un missatge del ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, que ha advertit que “la sostenibilitat i turisme han d’anar de la mà”. Per consegüent, ha insistit que la nova llei de turisme pretendrà regular les activitats i serà “un text que es millorarà amb l’ajuda d’entitats privades i grups polítics”.

La finalització del certamen també ha comptat amb la presència de la directora executiva d’UN Tourism, Natalia Bayona, la cònsol major d’Ordino Maria del Mar Coma, i el cònsol menor d’Encamp Xavier Fernàndez. Per la part de Bayona, ha destacat el gran treball d’organització dut a terme en aquesta edició per la parròquia d’Encamp, ressaltant la importància del congrés per “promocionar Andorra” i el seu empoderament com a referència turística. A més, ha aprofitat el marc de cloenda per dirigir-se al ministre i advertir-lo que “amb la preparació de la llei de turisme” està “en el camí correcte”, ja que és “la millor inversió que es pot fer per al país”. De cara a l’edició del 2026, la directora executiva d’UN Tourism va anunciar la inclusió de països sud-americans com Xile o l’Argentina.

D’altra banda, Coma ha manifestat que el fet que Ordino sigui la parròquia amfitriona de la propera edició suposa un desafiament per la responsabilitat d’organitzar “un congrés d’aquestes característiques” i el pren “amb il·lusió i humiliat”, ha concretat. En aquest sentit, ha destacat que durant aquests dos anys el turisme “pot canviar ràpidament” i “és molt de temps” per a la seva evolució. Així, la cònsol espera poder oferir i organitzar conferències “beneficioses” de cara al futur. 

Per la seva banda, Fernàndez ha llançat un missatge de conscienciació, advertint que tot el que es faci en matèria turística al país ha de ser amb l’objectiu d’obtenir un “turisme sostenible”.