Diari digital d'Andorra Bondia

Un expert sosté que la llei de societats pot tenir un efecte crida en el futur


Escrit per: 
Redacció


Un expert català en assessorament legal i financer va sostenir ahir que l’aplicació de la llei de societats, juntament amb les reformes fiscals previstes en la legislació andorrana, pot tenir un efecte crida per a les empreses foranes com a conseqüència del diferencial en la pressió fiscal.

El soci responsable de l’àrea legal de Deloitte, Josep Herrera, va afirmar ahir, en el marc de la jornada organitzada per Andbanc Novetats mercantils, fiscals i comprables a Andorra. Oportunitats i aspectes a considerar, que “en tenir un tipus baix l’impost de societats serà un nou element a tenir en compte per a les empreses andorranes, però no serà el principal”, mentre que, de cara a l’exterior, ”pot provocar un efecte crida entre els inversors pel fet que la fiscalitat sigui més competitiva”. L’expert va argumentar que “en altres països la llei de societats condiciona molt, donat l’elevat tipus impositiu que s’aplica, mentre que aquí crec que s’ha de veure com una oportunitat”.
Herrera va insistir en la importància d’adaptar els marcs legals als estàndards internacionals i va valorar de forma molt positiva el plantejament del Principat en aquesta matèria: “És encomiable la tasca legislativa que s’està duent a terme a Andorra, ja que és molt avançada i respecta tant la identitat del país com les peculiaritats i la idiosincràsia de la societat andorrana.” En aquest sentit, l’expert va assegurar que “l’èxit a l’hora de combinar el respecte per la idiosincràsia i l’adaptació als estàndards internacionals potenciarà la projecció internacional d’Andorra com a plataforma econòmica i financera”.
Entre les peculiaritats de les normatives andorranes, Herrera va valorar positivament els sistemes de protecció establerts per als sectors tradicionals en la Llei d’inversions estrangeres i va argumentar que “en aquests sectors es fomentarà les companyies mixtes, un fet que portarà nous talents i possibilitarà la projecció exterior de les empreses”. Amb tot, l’expert va matisar que el procés “requereix temps perquè els agents privats s’hi adaptin i el Govern permeti aquest desenvolupament”.
Finalment, Herrera va referir-se als efectes de l’aplicació del Pla general de comptabilitat i va predir que “les noves obligacions comptables suposaran una millora de l’eficiència de les companyies, ja que és una gran oportunitat per augmentar la competitivitat de l’economia”.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic