Entomar aquesta temporada com bonament es pugui. Això, que és fàcil de dir però molt difícil de gestionar, és el que s'haurà de fer de cara a l'hivern. Però s'ha de reconèixer que costarà de trobar ara, d'un dia per l'altre, treballadors de temporada a la Unió Europea per cobrir les necessitats mínimes del sector de la restauració i l'hoteleria i reclutar tanta mà d'obra es pot convertir en un mal de cap enorme. Així és que si es vol continuar tenint tants establiments i tanta oferta sí o sí els salaris s'hauran d'apujar perquè es pugui fer atractiu també per als ciutadans europeus venir a Andorra a fer l'hivern. No cal dir que a més es fa imperatiu oferir allotjament –la majoria d'establiments  ja ho fan– però en altres àmbits, com el de la restauració, no és tan evident, i ara per ara és missió impossible trobar pisos de lloguer, n'hi ha pocs, i els que hi ha són caríssims. Segurament, la patronal haurà d'anar de la mà d'alguna o algunes empreses de contractació que ajudin a trobar els candidats adients per donar resposta a les necessitats dels diversos establiments. I un cop s'hagi passat aquest mal tràngol, el que s'ha de fer ja des d'ara és contractar en origen amb un programa ben dissenyat que ja s'està treballant des de començament d'any. Una contractació que ha de funcionar fonamentalment per a les temporades però al qual també s'haurà d'acudir durant tot l'any. Una altra cosa és què passarà amb els treballadors que han passat a la quota general contractats fins al mes passat. Això serà un altre meló que caldrà obrir més endavant.