Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, és qui signa el criteri del Govern.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, és qui signa el criteri del Govern.

El Govern avala la proposició de llei de la persona i de la família


Escrit per: 
Redacció/Foto: Facundo Santana

El Govern ha emès un criteri favorable a la proposició de llei qualificada de la persona i de la família, entrada a tràmit pels tres grups de la majoria, en considerar que el text “respon plenament a la necessitat imperiosa i inajornable d’efectuar una recopilació ordenada de tota la normativa vigent en matèria de la persona i la família”. A la vegada, i com s’afirma al criteri signat pel titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, recollit en el darrer Butlletí del Consell General, l’executiu celebra que el text “introdueix amb molt bon criteri modificacions necessàries per tal d’actualitzar i adequar la matèria regulada a les realitats familiars i socials dels temps presents”.

En el criteri, el Govern repassa un per un els diferents títols de la proposició de llei. Així, i pel que fa al referent a la família, es destaca que amb el text “es mantenen els principis fonamentals que inspiren la Llei qualificada del matrimoni vigent” a la vegada que “es té en compte la realitat social i l’evolució que hi ha hagut en aquesta matèria els darrers anys”.

En aquests línia, l’executiu “celebra i comparteix” els canvis introduïts per flexibilitzar i agilitzar els procediments en cas de divorci així com l’eliminació de la diferència terminològica que establia la Llei qualificada de les unions civils i de modificació de la Llei qualificada del matrimoni en funció de si la unió era entre persones del mateix sexe, unió civil, o entre persones de diferent sexe, matrimoni civil.

El Govern, que avala també les disposicions en matèria d’afiliació i que es tinguin presents les novetats aportades per la Llei qualificada de tècniques de reproducció humana assistida, incideix especialment en el títol relatiu a la capacitat jurídica i d’obrar de les persones i al fet que en una disposició final se li encomani modificar la Llei qualificada d’incapacitació i organismes tutelar per adaptar-ne alguns articles al Conveni internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat. En aquesta línia, i després de repassar les actuacions fetes en aquest àmbit, l’executiu expressa el desig que en el treball parlamentari es pugui plasmar al text el nou paradigma en què “la discapacitat ha de ser considerada des de la capacitat”.

Govern
avala
proposició
llei de la persona i de la família
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic