Reedita la coalició de fa quatre anys però sense una part, pot afectar d’alguna manera?
La convivència de la coalició durant aquests quatre anys ha anat formidablement bé i per això s’ha volgut reeditar. Ha estat possible amb SDP però no amb Liberals per coses internes d’ells, perquè no serà que no els hem fet una proposta. No sabem si pot afectar, els hem obert la porta, ho hem intentat, esperem que ens ajudin.

Fins ara darrere de Conxita Marsol, ara al capdavant, el pot marcar?
La Conxita té un caràcter molt fort i abastava moltíssim i tots sabem com és la Conxita. I jo tot el que he fet de política ho he fet amb ella, per tant m’he format amb la Conxita, però la Conxita és la Conxita i el David és el David. La Conxita té un estil i en David en té un altre. He après molt amb ella però tinc les meves pròpies opinions, les pròpies creences que durant la campanya hem intentat mostrar.

Cal una llei de capitalitat?
La capitalitat no tan sols és pel fet que moltes empreses i molta activitat comercial estigui concentrada a la capital, sinó perquè hi ha molts serveis que es donen des del Comú però que són de caràcter nacional, com per exemple l’Estadi Comunal, l’Institut de Música, la piscina dels Serradells, que és l’única olímpica. No és que reclami una llei de capitalitat, que si ve benvinguda serà, però sí que aquestes instal·lacions i infraestructures tinguin una col·laboració per part del Govern.

Se’ls acusa d’invertir només en zones turístiques i oblidar-se dels barris.
És absolutament fals. Hem invertit a La Llacuna, que no és un barri turístic, a molts carrers de Santa Coloma, que no és especialment un barri turístic. Hem invertit en altres llocs com Ciutat de Valls, que no és tampoc turístic. S’ha invertit a tot arreu, s’ha intentat tocar tots els barris. És evident que la part important dels projectes s’han concentrat a l’eix comercial i a Callaueta, però és que potser també teníem un retard molt important. Potser havíem arrossegat projectes que no havien funcionat de cap manera, com els que s’havien fet a l’avinguda Meritxell. Afirmo alt i clar que s’ha invertit a tot arreu de la parròquia, que encara queda molt per fer? Segur, per això em presento.

El gran projecte del proper mandat és la reforma de la plaça del Poble?
Serà un dels projectes importants del pròxim mandat. És una iniciativa que ja s’ha encetat amb un avantprojecte, una primera proposta que hem compartit amb diferents col·lectius. Les associacions culturals, que són les que essencialment fan activitats a la plaça del Poble, però també amb la gent gran, gent jove... i tots han fet una sèrie d’aportacions de manera que hem enriquit el projecte. Serà suficientment madur perquè la propera corporació que entri el pugui tirar endavant.

Diu que és un dels projectes.
Sí, n’hi ha d’altres, com per exemple acabar les separatives de Santa Coloma. Hem posat fi a les inundacions però encara queda un tram. Acabar el parc fluvial al llarg del riu, unint el parc fluvial nou fins al parc de la Serradora, els habitatges de preu assequible del Cedre, un parc central per Santa Coloma i molts altres que també tenen la seva importància.

Ens oblidem ja del telefèric a Carroi?
Vam tenir l’oportunitat al seu moment, va haver-hi alineació entre els cònsols de la Massana i d’Andorra la Vella per convertir aquesta en peu de pista, però no ha funcionat i per ara penso que és un bon projecte que s’ha de quedar al calaix.

Des del Govern es demana tot sovint més implicació dels comuns en matèria d’habitatge, com s’hi pot implicar més el Comú?
Andorra la Vella va ser la primera parròquia que va col·laborar amb el Govern cedint-li un terreny de 2.000 metres quadrats per fer edificis, i això abans de la pandèmia i abans que arribéssim a la cresta de la problemàtica de l’habitatge. Hi ha els habitatges del Cedre, i el Comú pot col·laborar ampliant aquest parc comunal que vol fer, primer amb aquests pisos del Cedre, però no es descarta construir un altre edifici o, per què no, comprar un edifici vell per reformar-lo i destinar-la a habitatges de preu assequible. Això s’estudiarà al seu moment i es valorarà si és idoni o no invertir en aquests edificis.

Alguna proposta per aprofitar els Pouets?
És un edifici que es va construir als anys noranta, amb unes especificitats tècniques, geomètriques i constructives que són molt complicades d’adaptar. L’edifici té una estructura complicada, un forjat que no és pla, sinó una rampa de catorze metres. Fer un edifici d’habitatges allà és impossible o s’hauria d’enderrocar tot l’edifici, s’està buscant algun ús. Com a aparcament no funciona, perquè s’ha intentat per activa i per passiva, però sí hi ha contactes per fer-hi a dins una activitat comercial compatible amb la tipologia d’edifici que és, dedicada  a l’estocatge i emmagatzematge.

Com veu la llista que té al davant? I el fet de passar de tres fa quatre anys a dues?
Crec que com menys llistes més disputada estarà la cosa. Els adversaris sempre s’han de respectar.

Per què els haurien de votar a vostès?
Perquè en aquests vuit anys hem fet molta feina. S’ha girat com un mitjó la parròquia, estàvem una mica endarrerits en moltes coses, urbanisme, higiene als carrers, zones verdes, ordenament del territori i circulació... s’ha fet molta feina. I també hem aconseguit canviar els hàbits de la gent perquè sortís més al carrer. Hem democratitzat l’espai públic, que anteriorment estava envaït pels cotxes i poca vida hi havia al carrer. Ara podem dir alt i fort que es fa molta vida a Andorra la Vella.


La finestra indiscreta

45 anys. Casat, separat i ajuntat. Tres fills. Enginyer industrial i  amb un màster en Màrqueting i comunicació.

Viu en un pis de lloguer o de propietat? 
De propietat amb hipoteca.

En té algun de llogat? 
Sí.

Cotxes familiars? 
Un Mercedes Viano gris gran.

En quina llengua parla a casa? 
Català.

Xarxa social de referència? 
Twitter, ara X.

Quantes hores dedica al mòbil? 
Quatre.

Costa Daurada o Costa Brava? 
Brava.

Sala de cine o plataforma, sofà i manta? 
Plataforma, sofà i manta.

MoraBanc o FC Andorra? 
VPC.

Cuina o li cuinen? 
M’encanta cuinar amb la meva parella.

Plat favorit (només un)? 
Curri verd de verdura.

La cançó de la seva vida? 
Who’s gonna ride your wild horses d’U2.

I la pel·lícula? 

Cadena perpètua.

Albert Villaró o Iñaki Rubio? 
Els dos.

Existeix vida intel·ligent allà fora? 
Tinc aquestes converses amb la meva dona un cop per setmana i arribo a la conclusió que sí.

I a la Terra? 
També.