Diari digital d'Andorra Bondia
La candidata del PSC al Congrés dels Diputats per Lleida, Montse Mínguez.
La candidata del PSC al Congrés dels Diputats per Lleida, Montse Mínguez.

Montse Mínguez: “Per poder enfortir l’economia del Pirineu el paper d’Andorra és clau”


Escrit per: 
M.S. / Foto: PSC

La candidata del PSC al Congrés dels Diputats per Lleida, Montse Mínguez, destaca la “importància” i el rol que ha de jugar Andorra per poder reactivar i enfortir l’economia del Pirineu. Mínguez, que considera que el fet de no haver pogut formar govern i haver de repetir eleccions no passarà factura al PSC-PSOE, incideix també en la millora de les infraestructures i en el paper de l’aeroport Andorra-la Seu d’Urgell.

A les eleccions de l’abril va recuperar l’escó per Lleida, creu que els resultats al novembre seran similars i es podrà mantenir?
Estem segurs de mantenir l’escó, i previsiblement segons les enquestes, obtenir també senador/s.

Tem que pugui créixer l’abstenció davant dos processos electorals tan seguits?
Esperem que no, per això demanem el vot. Espanya necessita un govern fort, i això  només ho pot garantir el Partit Socialista amb Pedro Sánchez. 

Com es pot convèncer la ciutadania que no s’allunyi de la política?
Abordant els problemes reals, com són la sostenibilitat de les pensions, la lluita per la igualtat i contra la violència sexual i de gènere, estar preparats per a possibles crisis econòmiques (com ho ha estat fent Alemanya), la lluita efectiva contra el canvi climàtic...

Tothom culpa tothom però no s’ha fet autocrítica per haver de repetir eleccions.
S’han de repetir les eleccions perquè a qui les va guanyar (Pedro Sánchez) no se li ha donat la possibilitat de poder formar un govern. 
Quin efecte creu que pot tenir la impossibilitat d’haver pogut formar govern? 
Espero que generi  un efecte de responsabilitat entre els ciutadans perquè votin, i als partits polítics per tal que deixin formar govern a qui guanyi les eleccions.

Passarà factura al PSC-PSOE?
Crec que no.  Aspirem a guanyar a Catalunya i al conjunt d’Espanya. 

Fins a quin punt pot condicionar l’electorat català la sentència condemnatòria als líders i polítics independentistes?
Una democràcia implica complir les lleis i acatar les sentències judicials. I això ha de ser així independentment de les opcions polítiques dels ciutadans. 

I la participació de la CUP als comicis? 
És una contradicció en si mateixa.  No s’entén que es presenti una formació que es defineix com antisistema i independentista i es presenten candidats al Congrés dels Diputats d’Espanya. 

Des del PSOE i també des del PSC es parla molt de diàleg però no s’ha posat damunt la taula cap proposta per a Catalunya.
Els socialistes hem defensat sempre l’autogovern i el finançament just de les Comunitats Autònomes. I hem posat com a condició única el respecte cap a les lleis, començant per la Constitució i l’Estatut. A partir del respecte envers les lleis només amb el diàleg trobarem solució per a Catalunya.  

Per què els residents espanyols d’Andorra han de votar PSC-PSOE i no una altra candidatura?
Crec que la solució a un conflicte no la poden trobar els que l’han creat. Ni el PP, ni C’s ni Vox per una banda, que han fet bandera del conflicte per als seus interessos partidistes; ni ERC, la CUP o Junts per Cat, que han buscat i han creat el conflicte, el poden resoldre. L’únic partit que defensa el diàleg en el marc de la llei és el Partit Socialista, per tant som els únics amb capacitat i voluntat de resoldre el problema a Catalunya, i la relació fraternal entre Catalunya i la resta d’Espanya.

A cada procés electoral hi ha problemes en la tramesa de la documentació als residents a l’exterior, es preveu alguna mesura per garantir de forma efectiva el dret de vot dels espanyols que viuen a l’estranger? 
En aquest procés ja hem superat el major escull, i és que no han hagut de demanar el vot els qui ja ho van fer a les eleccions darreres. Ja en aquell moment vàrem dir que modificaríem la llei perquè no calgui fer el vot pregat per als nostres residents a l’estranger. 

Quines propostes plantegen per reactivar i enfortir l’economia del Pirineu? 
Estem treballant per millorar les infraestructures de comunicació, tant les físiques, és a dir, carreteres i l’aeroport d’Andorra-la Seu, com les infraestruc-tures virtuals.  Ambdues són bàsiques per al turisme pirinenc, que és el primer sector. Per tal de poder enfortir l’economia del Pirineu, el paper d’Andorra és clau, pel fet d’ésser el nucli econòmic més important del mateix, que genera activitat econòmica i ocupació a les comarques veïnes i a tot el Pirineu, espe-cialment a les comarques de Lleida.

I per cobrir el dèficit d’infraestructures? 
Seguim abordant l’obra del túnel de Tres Ponts, i hem fet passos molt  importants per permetre l’aviació comercial a l’aeroport d’Andorra-la Seu. 

Montse Mínguez: “Per poder enfortir l’economia del Pirineu el paper d’Andorra és clau”
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic