Diari digital d'Andorra Bondia
La candidata de Ciutadans Compromesos, Olga Molné.
La candidata de Ciutadans Compromesos, Olga Molné.

Olga Molné: “No volem ni malvendre l’estació ni desentendre’ns de l’estació”


Escrit per: 
M.S.

Encapçala una llista que es vol continuista i renovadora a la vegada.
Ciutadans Compromesos portem vuit anys gestionant el Comú de la Massana amb rigor i eficàcia, i una part dels consellers repeteixen, per això la llista és de continuïtat. Però al mateix temps hem incorporat sis persones noves de sensibilitats diferents que aporten molta energia, idees noves i un altre tarannà que fa que sigui també una candidatura de renovació. 

Llista única a la parròquia.
L’opció perfecta hauria estat aquella on hi hagués hagut dos o tres candidatures perquè pensem que és legítim que la gent de la Massana pugui escollir entre diferents projectes i no només un, perquè això és la clau de la democràcia i és el que ens hauria agradat. Malauradament no ha estat així, però no és culpa nostra. Hem fet la feina que havíem de fer, i el que volem és motivar tothom i escoltar les persones que desgraciadament no tenen representació. 

El 2015 la participació a la Massana va ser del 68,9%, què esperen aquesta vegada?
Ens agradaria que la gent se sentís molt implicada i donés suport al nostre projecte i hi participés activament. Estaria bé que la participació fos la mitjana, però es preveu que sigui una miqueta inferior. 

A nivell de les finances s’ha de seguir recomprant les participacions d’EMAP, com pot condicionar?
Volem seguir la mateixa línia d’aquests anys, la de ser molt prudents, de contenir la despesa i poder invertir cada vegada més. Anirem recomprant però no s’acabarà de liquidar en aquest mandat. 

Parlant d’EMAP, s’ha pogut capgirar la situació.
S’ha fet una gestió molt aplicada i s’ha revertit la situació. Actualment l’estació és autosuficient, amb el que factura ja fa beneficis i pot funcionar per si sola. Però tot i això no n’hi ha prou. Continuar així estaria molt bé, però ens agradaria poder potenciar-la molt més i poder fer que fos una estació capdavantera. Per això ens estem plantejant obrir l’estació a l’entrada de capital privat. Explorarem totes les possibilitats que trobem per tal d’aconseguir que una empresa o un privat inverteixi però d’una manera important. És a dir, que la inversió de capital sigui suficient per fer coses que nosaltres sols no podíem fer, com ara la unió esquiable de Pal i Arinsal. 

Mantenint encara la majoria el Comú?
Sí, voldríem que el Comú tingués encara la majoria. No volem ni malvendre l’estació ni desentendre’ns de l’estació. 

Es tindrà en compte l’opinió de la ciutadania?
Sí, òbviament després d’haver estudiat totes les possibilitats i haver explorat totes les solucions que hàgim trobat, s’informaria sempre el poble de com estan les negociacions i l’última paraula la tindrien els ciutadans a través d’una consulta popular.

És el motor de la parròquia.
Sí, i diria que no només de la parròquia, sinó de part del Principat, perquè realment tots els esforços que fem nosaltres reverteixen al país. I volem continuar en la línia d’obrir-la deu mesos a l’any. Aquest estiu fins i tot volem portar activitats a Arinsal, que fins ara no n’hi havia, per tal de dinamitzar també el poble.

Diuen al programa de sumar-hi una nova atracció de referència.
Per ara no tenim res concret, però pensem que seria molt important si poguéssim trobar una atracció o alguna cosa que atregui la gent tot l’any i que no hi hagi encara al país. Alguna cosa tipus el que en el seu moment va ser Caldea, o el que va ser el Tobotronc o els ossos de Naturlàndia, alguna cosa diferenciada. 

Al nou equip li tocarà implementar el pla de desenvolupament turístic i comercial.
L’actual ja està esgotat i calia fer un nou pla de desenvolupament del comerç i el turisme, que s’ha fet conjuntament amb tots els sectors socioeconòmics de la parròquia. I s’ha estudiat quins són els punts forts i els punts febles de la Massana a nivell d’hostaleria i de comerç però també d’urbanisme o de circulació, entre d’altres. Això s’ha posat en un document i ara ens donaran tot un pla d’accions per poder potenciar tot el que tenim de bo i per solucionar allò  que no tenim tan bo. Tocarà a l’equip de govern veure què és el que podem fer, quan costa cada una de les mesures... L’ideal seria fer-ho tot, però ja veurem si econòmicament es pot fer. 

Cap on van les accions?
Ens l’entregaran a final de desembre, però sí que les pinzellades que ens han fet apunten amabilitzar molt totes les vies urbanes per tal que els vianants s’hi sentin molt còmodes, també unir els diferents nuclis i pobles amb el centre de la Massana. Es destaca molt Arinsal com a segon motor de la parròquia i s’hi preveuen moltes accions.

El pla pretén avançar-se als efectes de la futura variant.
El desviament correspon al  Govern i des del Comú no podem decidir ni com ni quan es farà. El que sí que podem fer ja és una sèrie de petites accions que faran que es millori la circulació. Per exemple, en les hores punta o quan baixa la gent d’esquiar posar els cons, que això fa que es desdobli la cua, que hi hagi els agents de circulació controlant que les parades de bus estiguin lliures i que els autobusos hi entrin i no es parin al mig de la carretera, o també donar unes consignes als agents perquè no parin el trànsit cada cop que un vianant arriba a un pas de vianants en aquelles hores i que esperin més, perquè aleshores fa més embut.

Pel que fa a la gent gran, es vol ampliar la Casa Pairal.
Cada any s’han fet petites accions per millorar-la perquè és important que la nostra gent gran estigui molt a gust i gaudeixi del temps que tenen. Ja fa dos anys es va fer la terrasseta i ara ells apunten que faria falta una mica de millora a l’interior. 

I pel que fa als joves?
Aquest mandat serà el mandat dels joves. Tenim un Punt 400 que funciona molt bé, però allà hi ha activitats de portes en dins i els fa falta una zona a l’aire lliure on puguin fer activitats que a dins del Punt Jove no poden fer, i pensem que la zona de Santa Caterina pot ser un bon lloc perquè hi ha molt espai. 

Plantegen que puguin fer algun tipus d’activitat a Casa Parramon.
Volem treballar conjuntament amb el Govern per tal de trobar per fi una activitat i desencallar aquest edifici que està buit i que és una pena que no sigui aprofitat. Apuntàvem de fer alguna cosa per als joves perquè està en una zona molt ben connectada, però no descartem l’Arxiu Nacional perquè també podria anar-hi bé.

Olga Molné: “No volem ni malvendre l’estació ni desentendre’ns de l’estació”

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte