Tres ‘suplents’ del BC MoraBanc només van aportar cinc punts contra el Dreamland Gran Canària i tres no van ni anotar

Vint-i-quatre punts cadascun de Jean Montero i Jerrick Harding. Vint-i-tres de Tyson Pérez. Deu de Marin Maric. Quatre titulars del BC MoraBanc van sumar 81 punts dels 92 contra el Dreamland Gran Canària. L’altre titular, Stan Okoye, en va fer 5. I els suplents dels de Natxo Lezkano? Entre tres jugadors només van aportar cinc punts i tres no en van fer cap ni un. Rafa Luz va acabar amb 3, Nacho Llovet amb 2 i Alex Madsen amb 1. Ni Juan Rubio, ni Mihajlo Andric ni Tobias Borg van anotar. De fet, van llançar a cistella ben poc. I tot i així, els de Natxo Lezkano van estar vius fins al final. A 27” es van apropar a tres punts (93 a 90) i després va arribar el rebot ofensiu d’Ethan Happ, que es va fer espai empenyent un tou Stan Okoye i va anotar a 15”2 una cistella decisiva. Error arbitral i també indolència defensiva de l’aler nord-americà nacionalitzat nigerià.
La banqueta dels de Jaka Lakovic, que tampoc va estar tan brillant, va comptar amb 16 punts del de Vilanova i la Geltrú, Miquel Salvó. Només sis punts de Ben Lammers, quatre de Pierre Pelos i només 2 de Sylven Landesberg. Per tant, va ser un bon partit dels titulars pels dos equips i el BC MoraBanc ja fa unes quantes jornades que s’encomana a la inspiració d’uns jugadors cridats a ser importants a nivell ofensiu i que acaparen força protagonisme. Això sí, a Natxo Lezkano també li aniria bé l’aportació de més jugadors, i més en aquest tram tan important de la temporada, amb cinc jornades per al final. Les rotacions es queden ressentides i els millors, quasi, no poden ni descansar.
El nivell de Jean Montero, Jerrick Harding i Tyson Pérez està sent elevadíssim. Contra el Dreamland Gran Canària van ser vitals en un partit que es va dominar durant els dos primers quarts. La intensitat defensiva va ser clau i també l’encert anotador de Jean Montero, Jerrick Harding i també Marin Maric. A la represa, el nivell defensiu va baixar i contra un equip amb jugadors amb molts punts a les mans ho van pagar car. A l’últim quart, l’aparició de Tyson Pérez va ser bàsica. Va anotar 13 punts en els últims 10 minuts i també es va fer un fart de capturar rebots. 
El suplent que va jugar més minuts va ser Tobias Borg. L’escorta suec va tenir poc de protagonisme i només va jugar 13’14” i només un 0 d’1 en triples amb menys 2 de valoració. Rafa Luz va romandre a la pista 11’34”, amb 3 punts un 1 de 1 en tirs de 2 i un 1 de 2 en tirs lliures i 2 assistències. Mihajlo Andric, negat des de fa dies a nivell ofensiu, va comptar amb 10’43” amb 0 punts i un 0 de 2 en triples amb menys 5 de valoració. Nacho Llovet també va ser testimonial, tot i la baixa de Felipe Dos Anjos, amb 8’17” amb 2 punts i Juan Rubio, com sempre amb pocs minuts, 0 punts en 6’50”. Ádám Somogyi ni va jugar. El base hongarès, que sempre ha aportat quan ha sortit a pista, és un dels damnificats les últimes jornades. 
Escassa aportació i escassa confiança cap a ells que després es nota a dins de la pista. I tots haurien d’aportar d’una manera o una altra perquè potser algun dia els poden necessitar. 

El BAXI Manresa de Pedro Martínez, el pròxim rival

Nou partit lluny del Poliesportiu d’Andorra. De Gran Canària a Manresa. El BC MoraBanc visita dissabte (18 hores) el BAXI Manresa de Pedro Martínez. Els de Natxo Lezkano s’enfronten a un rival que lluita per classificar-se per al play-off. De fet, els manresans es troben en vuitena posició amb 17 victòries i 12 derrotes. En el partit de la primera volta es van imposar al Poliesportiu d’Andorra amb un 86 a 90 amb 19 punts i 7 rebots de Devin Robinson. Brancou Badio en va anotar 15 i va repartir tres assistències. Del BC MoraBanc encara no estava recuperat un ex-BAXI Manresa, Jerrick Harding. L’escolta nord-americà tornarà al Nou Congost, però aquesta vegada com a rival. El jugador de Wichita es va donar a conèixer a la Lliga ACB a les ordres de Pedro Martínez. Després d’aquest partit, els andorrans rebran la visita del Barça abans de la gira gallega.