La classificació per disputar els Jocs Olímpics de París està a només un pas. Nahuel Carabaña, atleta de la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) i del Playas de Castellón, té un objectiu entre cella i cella i no deixarà de prémer l’accelerador fins a fer-lo realitat. Dimecres al vespre, al Míting de Marsella, es va quedar a només 1”04 de fer mínima olímpica a la prova dels 3.000 obstacles. Això sí, va fer un temps estratosfèric a nivell de l’atletisme andorrà, amb 8’16”04, i va batre el rècord absolut d’Andorra en rebaixar-lo en 5”72. L’objectiu de Nahuel serà participar en la cita olímpica per rànquing sense necessitat d’invitació o fent mínima olímpica. Demà, al Campionat d’Andorra a Mataró tindrà una nova oportunitat. Després competirà al Campionat d’Europa de Roma, del 7 al 12 de juny. 
Al Míting de Marsella va acabar cinquè. A la prova es va imposar l’etiop Samuel Duguna amb 8’12”44 seguit del francès Louis Gilavert amb 8’13”47, i va tancar el podi el també francès Alexis Miellet, amb 8’14”71. El quart va ser l’etiop Hailemariyam Amare amb 8’15”14, i el cinquè ja va ser l’atleta andorrà. “La prova va estar molt bé i vaig estar competint entre els primers classificats. Encara tinc opcions d’assolir la mínima olímpica fins al 30 de juny, però també m’agradaria assegurar-ho per rànquing. La classificació olímpica pinta bé i jo, sincerament, em veig competint a París”, va assegurar Nahuel Carabaña, que es trobava a Palamós abans de viatjar demà cap a Mataró. “Durant la prova i per alguns moments jo ja em veia a París, però les cames van donar per al que van donar. Això sí, ho vaig somiar i demà tindré una nova oportunitat a Mataró”.
Carabaña, de 24 anys, va superar en la classificació del Míting de Marsella l’atleta madrileny de 32 anys Fernando Carro, que busca participar en els seus tercers Jocs Olímpics després de ser subcampió d’Europa el 2018, va córrer la final del Mundial de Doha el 2019 i va batre el rècord d’Espanya de Luis Miguel Martín Berlanas amb 8’05”69. “Aquest resultat de Marsella és un xut d’adrenalina. Estic molt content, però a la vegada penso en aquest segon que m’ha deixat sense mínima olímpica. Sigui com sigui, aquest temps és una marca molt bona i ja l’hauria  firmat jo quan vaig començar en aquest món de l’atletisme. Demostra que estic entre els millors”. 
Aquest està sent el seu millor any, tant esportivament com mentalment. “Estic molt confiat i només em preocupo de gaudir molt en cada prova. Surto, gaudeixo i dono el màxim de mi. No m’he de preocupar de res més. Ara sí que necessito un parell de dies per assimilar-ho tot, ja que he superat a Marsella atletes olímpics i m'he vist valent i competitiu”. 
Ara serà el torn del Campionat d’Andorra a Mataró. “Volíem competir a nivell de mar perquè m’anirà bé de cara a l’Europeu”. I després cap a Roma. “A l’Europeu vull passar a la final i una vegada allà, estar entre els vuit primers”. 

Pol Moya, a tocar del rècord d'Andorra dels 1.500

Pol Moya, atleta de la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) i del Barça, va assolir dimecres al vespre la segona posició als 1.500 metres lliures i va fer un temps de 3’37”90 al Memorial José Antonio Cansino-Míting de Castelló. Moya es va quedar a 85 centèsimes del seu rècord d’Andorra i va ser segon per alimentar la confiança i el somni olímpic. El triomf de la prova va ser per a l’espanyol Javier Mirón, que va aconseguir mínima RFEA per al Campionat d’Europa de Roma amb un temps de 3’36”47. El podi el va completar el portuguès Rúben Amaral en tercera posició amb 3’38”19.