La falta llançada per Eiríksson que va suposar el segon gol islandès.

Adeu al somni europeu

Fi del somni de convertir-se en el primer equip andorrà capaç de superar una segona ronda europea. El Vall Banc Santa Coloma es va acomiadar ahir de l’Europa League en caure davant el Valur, el campió islandès, a Reykjavík per 3 a 0, i no poder fer valer d’aquesta manera l’1-0 aconseguit la setmana passada.
Els homes de Marc Rodríguez van sortir amb empenta i amb la idea que els islandesos no s’acostessin als dominis de Casals. Així, el matx va arrencar molt travat i amb intercanvi de faltes per part dels dos equips. Tant és així que als vint minuts de joc, Rebés i Moisés ja havien vist una groga per joc perillós.
Al minut 16, Torres va protagonitzar la primera aproximació dels colomencs a la porteria defensada per Einarsson, que va aturar ben col·locat el xut ben dirigit del jugador de Vall Banc Santa Coloma.
Mica en mica els islandesos van avançar línies, i Casals va haver de fer dues grans aturades a dos xuts de Larusson als minuts 23 i 27. Tot i això, el matx continuava travat i el joc, interrumput durant quatre minuts per atendre Casals després de rebre una forta patacada d’Acoff, es va anar endurint i Saevarsson, Torres, Mercadé i Lima van ser amonestats també abans del descans.
El segon temps va arrencar igual que va acabar el primer. Targeta groga per l’islandès Lydsson al primer minut de la represa i joc poc trenat. Torres ho provava de lluny al 49 i Einarsson atrapava sense problemes, mentre que dos minuts més tard Casals responia amb una mà espectacular un xut llunyà de Sigurdsson.
Mica en mica, però, els colomencs van anar cedint metres i després d’una jugada per la banda Larusson rematava una centrada per batre Casals i igualar l’eliminatòria al minut 52 de partit.
El gol va descentrar els homes de Rodríguez, i tot just deu minuts després Eiríksson anotava el segon de falta des de la frontal després que la pilota rebotés a un defensa andorrà. Encara no un minut després una falta de Cisteró gairebé al mateix punt que l’anterior va estar a punt de suposar el tercer, però el xut de Sigurdsson va sortir fregant el pal.
Un gol classificava el Vall Banc i els islandesos ho sabien i anaven a buscar el tercer. Pedersen rematava al travesser al minut 73 davant la mirada d’un Casals ja superat. Torres responia amb una jugada per la dreta però amb un xut massa innocent a les mans d’Einarsson i el partit entrava en la fase decisiva.
Els andorrans van fer un pas endavant, però no creaven perill davant un Valur que es defensava amb ordre. Una falta lateral servida per Sosa al 82 va acabar al braç d’un jugador islandès però l’àrbitre bosnià  Irfan Peljto no en va voler saber res, tot i les tímides protestes dels colomencs.
Amb els homes de Rodríguez bolcats a l’atac, Adolphsson va sentenciar l’eliminatòria en l’afegit en aprofitar un refús amb el cap de Casals, que havia sortit de l’àrea per lluitar per una pilota rebutjada des de la defensa islandesa.