‘Tyson’ Pérez, després de dos mesos de lesió, va recuperar sensacions i es va erigir millor jugador contra Urbas Fuenlabrada.Foto: Facundo Santana

Així sí

Que la temporada està sent un autèntic malson és una realitat. Que es pot declarar com a nul·la, també. Que el partit a Santiago de Compostel·la contra el Monbus Obradoiro va ser un nyap i que no es poden permetre jugar així, també. Que hi ha mil i una excuses, entre les quals la Covid-19 i les lesions, també. Tot i així, el BC MoraBanc Andorra sap com ha de jugar per poder guanyar. Ho tenen molt clar: per assolir una victòria s’ha de pencar a dins de la pista, ser solidaris, sòlids, tenir energia i ànima. No passejar per la pista com ànimes en pena. Tot el contrari. Són uns privilegiats, fan el que els agrada, per tant, només ho han de demostrar. De perdre a Galícia per 79 a 51 (28 punts de diferència) a guanyar ahir l’Urbas Fuenlabrada per 85 a 71 (+14). I què ha canviat des de dissabte? L’actitud. I l’actitud no pot faltar un dia i tornar dies després encara que hi hagi lesionats, baixes per Covid o companys que tot just l’han passat. L’actitud mai pot faltar, perquè quan falta passa el que passa, i quan hi és, també.
Després del cop dur a Santiago de Compostel·la només es podia millorar. Fer-ho pitjor era gairebé impossible. El BC MoraBanc va oferir la imatge sòlida dels millors moments i amb les idees més clares. Per començar: sis punts consecutius d’Artsiom Parakhouski. El center bielorús es va fondre als primers quatre minuts i va ser substituït per donar entrada a Tunde. L’Urbas Fuenlabrada va oferir resistència amb els punts de Kyle Alexander. Això sí, el màxim avantatge va ser per als d’Ibon Navarro amb un +4 (14 a 10). Dues esmaixades, una de Diallo i Eyenga, van reactivar els de Josep Maria Raventós (el tècnic és un habitual del Nike Camp com a monitor). El primer acte va acabar amb la màxima igualtat possible i amb un 16 a 16 a l’electrònic.
Els següents 10 minuts van estar marcats per un BC MoraBanc al més pur estil Dr. Jekyll and Mr. Hyde. Van tenir tres minuts d’inspiració amb tres triples consecutius: un d’Oriol Paulí, un altre de Tyson Pérez i per acabar de Hannah. Parcial de 9 a 0 i un 25 a 16 favorable als andorrans. Josep Maria Raventós va demanar temps mort i els seus jugadors van entendre que sense serrar les dents en defensa no es pot guanyar cap partit. Per tant, l’Urbas Fuenlabrada va tornar el parcial de 0 a 9 per empatar el partit a 25 també en només tres minuts. Navarro va emular Raventós i amb un temps mort va ressuscitar els seus. Aquesta vegada, el parcial va ser de 13 a 4 per situar el 38 a 29 al descans. En aquest parcial van destacar els 8 punts quasi consecutius de Jelínek, un alley-hoop d’Oriol Paulí i el retorn de Bandja Sy ja recuperat del maleït virus.
Tot va seguir igual a la represa. Els d’Ibon Navarro no van deixar de prémer l’accelerador. Necessitaven un partit així per cicatritzar ferides, però el millor seria que hi hagués continuïtat. El MoraBanc va començar amb un parcial de 7 a 2 amb un 3+1 de Jelínek. Van asfixiar, amb una defensa al límit els de Raventós. De fet, van arribar a guanyar de 20 punts (59 a 39 i 61 a 44) i van afrontar l’últim quart amb un 63 a 46 a favor i un Urbas Fuenlabrada desconnectat i sense cap punt del seu millor anotador, Melo Trimble.
En l’últim quart, els d’Ibon Navarro van tenir fases on es van divertir. Van tornar a somriure i van recuperar sensacions perdudes. Tyson Pérez va tornar a ser el millor Tyson Pérez (15 punts, 5 rebots i 17 de valoració) però el partit va ser coral amb quatre jugadors passant dels 10 punts. Domini total contra un rival que va superar en la jornada anterior, amb certa facilitat, el Lenovo Tenerife. Els de Navarro van arribar a guanyar de 24  (79 a 55), però l’aparició de Melo Trimble, que no va anotar cap punt en 39 minuts, va maquillar el marcador final per deixar el 85 a 71. Així sí. Hi ha coses, com l’actitud, que mai han de faltar. Diumenge, visita de l’Herbalife Gran Canària.

Navarro: “Hem estat seriosos, sòlids i amb energia”

La lectura del partit d’Ibon Navarro va ser fàcil i clara: “Hem estat seriosos, sòlids i amb energia, especialment en defensa. I tot plegat ens ha donat ritme i confiança, tot i que hem tingut alguns errors de concentració.” Per Navarro, totes les victòries fan falta, i no només aquesta. “Tots els triomfs fan falta. Tots. Ni fa quatre dies érem una merda d’equip ni ara som l’hòstia. El més important és com superem els problemes”.
També va lloar la plantilla. “En els tres anys que porto a l’equip aquesta és la plantilla amb més compromís, tot i que és evident que tenim altres mancances.” El partit de Tyson Pérez va rebre premi final amb les declaracions de Navarro. “Tyson i Bandja són els termòstats de l’equip. Ens aporten energia. Tyson cada dia està millor i a Sy encara li falta ritme.”

BC MORABANC ANDORRA: Sergi García (6), Senglin (12), Jelínek (14), 'Tyson' Pérez (15) i Parakhouski (10) –cinc inicial–; 'Tunde' (3), Oriol Paulí (14), Kulvietis (2), Hannah (5), Bandja Sy (2), Guille Colom (0) i Fausto Ruesga (2).

URBAS FUENLABRADA: Samar (2), Leo Meindl (10), Eyenga (7), Cheatham (9) i Alexander (15) –cinc inicial–; Obi Emegano (5), Melo Trimble (7), Diallo (10), Novak (4), Chema González (2) i Bagayoko (0).

ÀRBITRES: Carlos Peruga, Rafael Serrano i Andrés Fernández. Sense eliminats.

PARCIALS: 16-16, 38-29 –descans–; 63-46 i 85-71.

LLOC: Poliesportiu d'Andorra. Sense públic. Partit corresponent a la jornada 31.