Al Top-16 mostrant totes les ‘virtus’

Sobre el parquet del Poliesportiu d’Andorra, el BC MoraBanc va mostrar totes les seves virtus contra el potent Segafredo Virtus Bolonya, campió de dues Eurolligues el 1998 i el 2001 i que només havia perdut un partit en tota aquesta temporada contra el Promitheas Patras. Els d’Ibon Navarro es van classificar per al Top-16 de l’EuroCup al segon temps del partit després de la victòria de l’AS Mònaco –també va obtenir el billet– sobre el Maccabi Rishon LeZion. A més a més, el MoraBanc es va imposar per 93 a 79 i es va quedar a només dos punts de superar el bàsquet average amb l’equip italià. L’escorta nord-americà amb passaport haitià, Frantz Massenat, es va disfressar de Milos Teodosic i va acabar el partit amb 17 punts (2 de 2 en tirs de 2, 4 de 5 en triples i 1 de 1 en tirs lliures amb 4 rebots i 25 de valoració). El base serbi del Virtus, Teodosic, només va jugar els primers 20 minuts, ja que Sasha Djordjevic el va seure durant tot el segon temps per buscar la reacció dels seus companys. L’ex-NBA va anotar 19 punts i va valorar 22 en 14’50”.
Els d’Ibon Navarro no podien fer millor posada en escena possible amb un parcial de 10 a 0 i set punts seguits de Bandja Sy –dos punts i dos triples consecutius– que van obligar Sasha Djordjevic a demanar temps mort. El Virtus no va trobar la manera d’aturar l’agressiu joc defensiu dels andorrans i l’encert en el joc d’atac amb bon moviment de pilota, sempre trobant el jugador millor posicionat. L’entrada a pista del base serbi Milos Teodosic, de l’Staples Center al Poliesportiu d’Andorra en només un any, i del pivot nord-americà Julian Gamble va ser providencial en la reacció dels italians que van arribar a perdre per 19 a 5. Teodosic va anotar en el primer quart 11 punts amb 3 de 3 en triples i Gamble va marxar amb anotar sis punts. Al final dels primers 10 minuts, 27 a 22, gràcies a dos tirs lliures anotats per Jelínek que va aturar un parcial de 3 a 13.
Al segon acte, els de Navarro van tornar a marcar territori amb un parcial de 10 a 0 en tres minuts per deixar el 37 a 22. La defensa i els errors, curiosament, de Teodosic van ser la causa d’aquest parcial, però un temps de Djordjevic va tornar a despertar als seus jugadors. El retorn d’aquesta aturada va suposar un parcial de 0 a 6 per el 37 a 28. Ibon Navarro no va voler sorpreses i també va voler aturar la ratxa italiana amb un temps mort. La resposta dels jugadors no podia ser millor amb una esmaixada de Sy, un 3+1 de Massenat i una entrada a cistella del mateix jugador nord-americà, amb passaport haitià. L’electrònic marcava un 45 a 30, però Milos Teodosic va tornar a liderar al seu equip amb assistències i punts. Ell va tornar a situar al seu equip a prop amb el 45 a 40, però Jelínek, per part andorrana, veia cistella amb facilitat. Al descans, 52 a 44, tot i el festival de Teodosic amb 19 punts (3/4 de 2 i 4/6 de 3, 3 rebots, 4 assistències i 22 de valoració).
A la represa, la Virtus va millorar prestacions ofensives amb un Gaines de dolç. Amb els seus triples va donar la volta a l’electrònic i va posar al seu equip per davant per primer cop amb un 66 a 69 i un triple sobre la botzina de Baldi Rossi. A l’últim quart, el MoraBanc va prémer novament l’accelerador i, liderats per un Massenat inspirat, van tornar a posar-se per davant amb el 81 a 72. El bàsquet average passava a ser l’altre objectiu. A Bolonya es va perdre de 15 i dos triples consecutius de Jelínek van situar el 93 a 78 a 2”9 per acabar. Una falta de Walker va portar Gaines a la línia de tirs lliures. Va anotar el primer i va tirar a fallar el segon. A dos punts del bàsquet average, però amb la cinquena victòria consecutiva. Les peces encaixen i això que no va jugar Moussa Diagne per molèsties físiques. El nou projecte comença a rutllar.

Ibon Navarro: “Tothom estava molt content al descans, menys jo”

El tècnic del BC MoraBanc, Ibon Navarro, acumula ja dues temporades consecutives classificant l’equip al Top-16 de l’EuroCup. Només queden dues jornades per acabar la primera fase i els andorrans ja estan classificats.
La lluita pel segon lloc és l’altra fita. “Aquesta és una victòria molt important per a nosaltres perquè hem guanyat contra un gran rival amb molt bons jugadors i molt bon entrenador. Al descans tothom estava molt content, menys jo... Crec que és molt important estar al Top-16 una temporada més. Ara hem de pensar d’agafar la millor posició per afrontar el Top-16”, va assegurar Ibon Navarro, que va parlar sobre l’absència de Moussa Diagne. “Les seves sensacions abans del partit no eren molt bones i per això no ha jugat cap minut. Esperem recuperar-lo per dissabte a la pista del Monbus Obradoiro”.
El tècnic basc també va lloar l’equip, però amb un toc d’atenció. “M’agradaria tenir més regularitat perquè els nostres moments dolents són molt i molt dolents. Això sí, aquest equip es comença a assemblar al que tots volem”, va sentenciar.