Amarguen el debut de Nikola Mirotic

V. D.
Tots els ulls estaven posats en el fitxatge estrella d’aquest estiu: Nikola Mirotic. El Futbol Club Barcelona ha creat un projecte d’alta volada per al curs vinent amb el fitxatge de l’ala pivot montenegrí nacionalitzat espanyol com a jugador franquícia, però també ha incorporat Cory Higgins (CSKA Moscou), Brandon Davies (Zalgiris Kaunas) i Àlex Abrines (Oklahoma City Thunder). Aquest era el primer amistós per l’equip dirigit per Svetislav Pesic i sense els internacionals Pau Ribas, Pierre Oriola i Víctor Claver (Espanya) i Kevin Pangos (Canadà). Tampoc podia comptar amb el lesionat de llarga durada Thomas Heurtel. Encara li falta molt de rodatge a aquest equip farcit de noms interessants i el BC MoraBanc ho va aprofitar per superar-lo al Torneig BBVA-Gran Premi Diputació de Barcelona de Sant Julià de Vilatorta. Un clàssic de la pretemporada. Els d’Ibon Navarro, molt millor que contra el BAXI Manresa, van aconseguir la segona victòria en dos amistosos jugats en aquesta posada a punt. Els andorrans es van imposar per un ajustat 69 a 71 a l’FC Barcelona i van mostrar bones sensacions de cara a la Lliga Catalana de dilluns.
Els d’Ibon Navarro ja van deixar anar cosetes del llibre d’estil que tindran aquest curs: defensa agressiva, córrer al contracop i amb bon llançament exterior dels seus jugadors. Té la plantilla que el tècnic basc volia i en aquests dos primers amistosos de pretemporada s’estan veient algunes pinzellades del que aquest equip vol ser. El parcial d’inici va ser de 2 a 13 amb triples de Clevin Hannah, Frantz Massenat i Bandja Sy i una esmaixada de Tyson Pérez. La posada en escena del BC MoraBanc va ser excel·lent. Els de Pesic van fer una tímida reacció i fins a 1’30” del final del primer quart no va debutar l’home que tothom volia veure: Nikola Mirotic. El primer quart va finalitzar amb un 14 a 20 i una tècnica xiulada a Svetislav Pesic per protestar una decisió de l’àrbitre andorrà Antonio Zamora.
Als 10 minuts següents, l’FC Barcelona va millorar un xic, especialment en defensa. Un parcial de 9 a 2 els va situar per davant en el marcador amb un 23 a 22. En aquest parcial va destacar la primera cistella de Mirotic i un 2+1 del jove Sergi Martínez. El BC MoraBanc no es va empetitir i el millor exemple va ser una esmaixada de Tyson Pérez marxant de Mirotic. El dominicà amb passaport espanyol no va fallar l’addicional. Sigui com sigui, en aquest segon quart els blaugranes van agafar la màxima diferència amb un 29 a 25. Una cistella de Diagne i una esmaixada de Sy van empatar el partit a 29, però Ante Tomic va donar avantatge als de Pesic completant un parcial de 17 a 9. Si el primer quart es va veure una bona imatge del MoraBanc, al segon quart es va veure el contrapunt.
A la represa, els d’Ibon Navarro van ofegar l’atac blaugrana amb un parcial de 5 a 14 i vuit punts consecutius de Todorovic van provocar un temps mort d’un empipat Pesic. Els blaugranes van patir molt en aquest quart, van rebre 28 punts i van marxar amb un 49 a 57.
Encara que al Barça li falti rodatge i jugadors, és el Barça. Sí o sí. No s’abandona mai i va estar a punt de guanyar el partit en un final a cara o creu. Els dos equips no van anotar durant 1’25” i amb un 68 a 69. A 12”2, Jeremy Senglin va anotar dos tirs lliures (68 a 71). Diagne va cometre falta en el següent atac sobre Mirotic i l’internacional espanyol va anotar el primer i el segon va tirar a fallar mentre entrava il·legalment a l’ampolla per capturar el rebot que va caure a Abrines i va fallar. És pretemporada, però és un triomf amb un cert prestigi.

Navarro: “El resultat no és el més important”

Satisfet, però conscient que és pretemporada. El tècnic basc del BC MoraBanc, Ibon Navarro, va valorar la segona victòria d’aquesta pretemporada. “El resultat no és el més important. Hem fet millors coses que contra el BAXI Manresa i un pas endavant i això sí que és important per a mi”. També va buscar la lectura crítica. “Estem una mica fluixos en continguts tàctics, però el que volíem fer, ho hem fet. Estem intentant que tots agafin el seu rol i anem mica en mica”, va sentenciar Ibon Navarro.